MTI

| 2021. 06. 29. – 15:30 | Olaszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Negyvenhat Celsius-fokot mutatott a hőmérő a szicíliai Siracusa térségében, és egész Olaszországot az évszakhoz képest is rendkívüli hőség uralja keddtől.

Mostanáig a legmelegebbet a tengerparti Siracusa városában mérték, de az olasz csizma orrában található Calabriában is megdőlt a rekord, Cosenzában negyven fok feletti volt a hőmérséklet már hétfőn - írja az MTI.

A calabriai és szicíliai tengerpartokat megrohamozták a hűsölésre vágyó emberek.

A strandüzemeltetők szerint az utóbbi évekhez képest rekordot dönt a vendégszám. Annál is inkább, mivel az olaszok jelentős többsége, főleg ha tengerpart közelében él, a legközelebbi strandra megy az idén nyáron távolabbi célállomás helyett.

Az előrejelzések szerint az Afrikából érkező kánikula a hét középső napjaiban tetőzik. Rómában az eddigi maximum 36 fok volt, de a hőérzet annál sokkal magasabb.

Az utcákon sétáló turisták a kutaknál keresnek enyhülést.

Az ország északi felében a meleget heves viharok kísérik, melyek a hét végére elérik a déli térségeket is. A Coldiretti termelői szövetség természeti katasztrófának nevezte a jelenlegi időjárási-környezeti helyzetet, mivel a hónapokig tartó csapadékhiány miatt teljesen kiszáradt termőföldeket most monszunszerű viharok érik.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a hőburok 47 fok fölé melegítette Oregon állam fővárosát. De megdőlt az előző napi rekord Portlandben (46 Celsius-fok), a Washington állambeli Seattle-ben és a kanadai Vancouverben is.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés