Origo
| 2021. 06. 29. – 08:26 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy ukrán férfi és a társa összesen 8 migránst akart az országon keresztül Ausztriába csempészni. A férfi volt az előfutár, ő figyelte ki, hol van ellenőrzés.

A rendőrök üldözni kezdték őket, mire a társa nekiment egy fának - írja az Origo.

A társ elmenekült, a férfit viszont elfogták.

A gyanú szerint a 8 migráns a szerb-magyar határon átmászott a kerítésen, így jutottak be az országba. Két nappal később a férfi társa felvette őket a kocsijával és elindultak a magyar-osztrák határ felé. 

 A férfi előfutóként vett részt az embercsempészésben, az volt a feladata, hogy migránsokat csempésző autó előtt hajtson, és időben figyelmeztesse őket, ha a rendőrök ellenőrzést tartanak az úton.

A rendőrök Horvátzsidányon vették észre a két autót, mert nagy sebességgel hajtottak Kőszeg felé. Ellenőrizni akarták a két autót, de nem álltak meg, ezért üldözni kezdték őket. Menekülés közben a férfi tárasa elvesztette az irányítást a kocsi felett és a migránsokkal együtt egy fának csapódott.

A sofőr ki tudott szállni a kocsiból és elmenekült. 

A rendőrség tovább üldözte az előfutó férfit, akit később el is fogtak.

Az ügyészség javasolta az ukrán férfi letartóztatását, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A bíróság ezzel egyetértve 1 hónapra elrendelte letartóztatást – írja a Vas Megyei Főügyészség.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy csúszópénzt ajánlottak a rendőröknek Munkácson.  Június 25-én Munkácson a Zrínyi Ilona utcában a közlekedési rendőrök megállítottak egy VAZ-21099 típusú gépkocsit, mert sofőrje megsértette a közlekedési szabályokat.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!