Gazdaság | 2021. 06. 03. – 12:09 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán kormány úgynevezett erőforrás-törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely néhány adó emelését javasolja.

A Miniszteri Kabinet a költségvetési bevételek egyenlegének biztosításáról szóló adótörvénykönyv módosításáról 5600. számú törvényjavaslatot regisztrált a Legfelső Tanácsba.

A törvényjavaslat javasolja az alkohol jövedéki adójának, a környezeti adónak és a rádiófrekvenciás erőforrások használatának bérleti díjának indexálását,

figyelembe véve a 2020-as inflációt, és 5%-kal emelni, valamint 14,5%-kal emelni az altalajhasználat bérleti díját - írja a Korrespondent.net.

A dokumentum javasolja továbbá az adóhatóságok jogának megadását az adótartozás bírósági eljárás nélküli behajtására, az adminisztratív vagy bírósági fellebbezéskor az ellenőrzések eredményei alapján további felhalmozott összegek után adófizetési zálogjog biztosítására.

A törvényjavaslat tartalmaz egy javaslatot a cégvezető külföldi utazási jogának korlátozására az adótartozás teljes kiegyenlítéséig,

valamint felhatalmazza az Állami Adószolgálatot arra, hogy az adózótól ne csak a bizonyos ügyre vonatkozó információkérést kapjon, hanem az adózással és az esetleges jogsértésekkel kapcsolatos egyéb kérdésekben is.

Ezenkívül javasolják egy év alatt a harmadik és az azt követő ingatlanok eladásból származó jövedelem (18%) megadóztatását.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában engedélyezték az üzemanyag árainak emelését. A benzin becsült ára literenként 24,84 hrivnyáról 24,92 hrivnyára, a gázolaj literenkénti ára 20,89 hrivnyáról 20,91 hrivnyára emelkedett.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!