MTI

| 2021. 06. 04. – 14:30 |

Ukrajnában az elmúlt napban 2266 új esettel 2 211 683-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a korábbi napokhoz hasonló mértékben, kevesebb mint 2300 új beteggel nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma, a járvány terjedése továbbra is stagnálást mutat, Volodimir Zelenszkij elnök pedig megkapta a védőoltás második dózisát is.

Zelenszkij az előírásoknak megfelelően három hónapra az első oltás után kapta meg a második dózist - közölte Mihajlo Podoljak, az elnöki iroda vezetőjének tanácsadója az UNIAN hírügynökség jelentése szerint, közli az MTI.

Az államfőt ezúttal az elnöki hivatal területén lévő rendelőben oltották be.

Az első dózist a Donyec-medencei konfliktusövezetben tett látogatásakor vette fel.    

A hivatalosan közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napban 2266 új esettel 2 211 683-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekmény mintegy háromszázzal kevesebb a megelőző napinál. Az elhunytak száma 95-tel 51 054-re emelkedett. A halálos áldozatok száma a megelőző napon 102 volt. Eddig 2 080 382-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint nyolcezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent több mint hatezerrel, 80 247-re. Kórházba most 963 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napon számuk 1059 volt.

A legtöbb új beteget, 566-ot megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Az egészségügyi minisztérium közlése alapján az oltási kampány február 24-i kezdete óta mostanáig 1 123 661-en kapták meg a koronavírus elleni oltás első, 142 062-en a második dózisát is. Csütörtökön egy nap alatt az eddigi legtöbb, 50 840 embert oltottak be.

Hétvégén már öt ukrán nagyvárosban nyitnak ki tömeges oltóközpontok. Az előző hétvégén még csak Kijevben, a nyugat-ukrajnai Lvivben (Lemberg) és a déli országrészben lévő Odesszában működtek, most a nyugat-ukrajnai Ternopilban és a keleti országrészben lévő Poltavában is nyitnak ilyen pontokat. Ezeken a helyeken azok kaphatnak védőoltást, akik előzőleg feliratkoztak a "Gyija" elnevezésű internetes várólistára.

Változatlanul a kínai gyártású Coronavac vakcinát vehetik fel az itt oltásra jelentkezők.  

Jelenleg mintegy 20 millió dózis vakcinára van szerződése az ukrán államnak, így nem lesz hiány oltóanyagból - biztosított Ihor Kuzin frissen kinevezett új tisztifőorvos egy tévéműsorban.

Az UNIAN hozzátette, hogy csütörtökön újabb szállítmány, 705 ezer dózis AstraZeneca oltóanyag érkezett meg Ukrajnába a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!