Politika | 2021. 06. 05. – 09:55 |
Danyilov hangsúlyozta: az ukrán diplomaták minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megállítsák az orosz gázvezeték beindítását.. Fotó: СНБО

Hirdetés

Az Északi Áramlat-2 gázvezeték befejezéséhez még több kilométer csövet le kell fektetni, teszteket kell elvégezni, számos dokumentumot kell aláírni környezetvédelmi intézményekkel, és ezekhez Oroszországnak még "több mint egy napra lesz szüksége" - jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki kijevi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő arra reagált, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken bejelentette: befejeződtek az Északi Áramlat-2 gázvezetékpár első vezetékének csőfektetési munkálatai, a tengerben lefektetett vezetékhez német oldalról is odaért a cső, közölte az MTI.

Danyilov hangsúlyozta: az ukrán diplomaták minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megállítsák az orosz gázvezeték beindítását.

Szavai szerint ez Ukrajnán kívül több más országnak, köztük Lengyelországnak is az érdeke.

Kijelentette, hogy ugyanakkor nehéz az Északi Áramlat-2-t akadályozni, mert vannak Európában olyan "nagy játékosok", akik érdekeltek az együttműködésben Oroszországgal. "Ezek Németország és Franciaország, amelyek az Oroszországi Föderáció közvetlen politikai és gazdasági partnerei, ami Ukrajna számára nagyon kellemetlen ... Együttműködünk velük, megvannak a maguk érvei, nekünk megvannak a sajátjaink. A mi gázszállítási rendszerünk kellően kiegyensúlyozott, hogy mindent biztosítani tudjon. Amikor viszont ők a pénzt teszik az első helyre, és nem az embereket és a demokráciát, akkor ezt az egész világnak el kell mondanunk" - fogalmazott az RNBO titkára.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!