Események | 2021. 06. 05. – 13:29 |
A németek úgy gondolták, hogy Ukrajna is az EU-tag, és tetszőleges helyen léphetik át a lengyel-ukrán határt. Fotó: Ukrán Állami Határőrszolgálat

Hirdetés

Az ukrán határőrök őrizetbe vettek két német állampolgárt, akik kerékpárral illegálisan lépték át a lengyel-ukrán határt.

Június 3-án éjszaka az ukrán határt ellenőrző riasztórendszer riadóztatta a Lembergi határőrség katonáit. Az ukrán-lengyel határ közelében két kerékpáron közlekedő férfit találtak a határőrök.

Kiderült, hogy a 21 és 36 éves határsértő német állampolgárok kerékpárral utazgatnak a világban. Ezúttal Németországból Thaiföldre szerettek volna kerékpárral eljutni Lengyelországon, Fehéroroszországon és Oroszországon keresztül.

A németek úgy döntöttek, hogy Lengyelországból Ukrajnába kerekeznek át. Úgy gondolták, hogy Ukrajna is az EU-tag, és tetszőleges helyen léphetik át a lengyel-ukrán határt.

A külföldiek ellen illegális határátlépés miatt adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki – olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!