Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 07. – 08:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Arszen Avakov, Ukrajna belügyminisztere szerint provokációkra és terrortámadási kísérletekre kell számítani az Urengoy-Pomary-Ungvár gázvezeték ukrán szakaszain az Északi Áramlat-2 gázvezeték építésének és üzembe helyezésének befejezése után.

"Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap kijelentette, hogy elkészült az Északi Áramlat-2,

a gázt azonban továbbra is a mi gázvezetékünkön keresztül szállítják Európába,

és egy ideig azon fogják szállítani, majd Putyin valószínűleg el akarja kezdeni a gázvezeték megkerülését. Arra számítunk, hogy provokációk és terrortámadási kísérletek történhetnek majd a gázvezeték szakaszainkon" - mondta Avakov, akit az Ukrajinszki Novini idéz.

Avakov szerint tekintettel erre különféle forgatókönyveket fontolgatnak, és fokozódik a reagálás, többek között a kritikus infrastruktúrájú létesítményeken, a gázinfrastruktúrán, a gátakon.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Északi Áramlat-2 gázvezeték befejezéséhez még több kilométer csövet le kell fektetni, teszteket kell elvégezni, számos dokumentumot kell aláírni környezetvédelmi intézményekkel, és ezekhez Oroszországnak még "több mint egy napra lesz szüksége" - jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki kijevi sajtótájékoztatóján.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés