Politika | 2021. 06. 07. – 20:08 |
A polgármester köszönetet mondott a média képviselőinek a polgárok objektív tájékoztatásáért, a térség sokszínű életének hiteles bemutatásáért, és nem utolsó sorban a kreatív ötletekért és az előremutató kezdeményezésekért.

Hirdetés

Az önkormányzati reform hozadékaként, amikor is több mint egytucat település csatlakozott hozzánk, negyvenezer főre duzzadt a Beregszász központú kistérség lakóinak száma. Ez óriási lehetőség és egyben hatalmas kihívás is, hangsúlyozta Babják Zoltán polgármester azon a találkozón, amelyen szakmai ünnepük alkalmából köszöntötte az újságírókat. A fórumnak a Parisel rendezvényterme adott otthont.

Reméljük, hogy a fejlődéshez szükséges források hamarosan rendelkezésre állnak, és abban is biztosak lehetünk, hogy jelentős részüket helyben kell előteremteni, folytatta a gondolatmenetet Babják Zoltán. Mert mindenki számára nyilvánvaló, hogy a térség lakói annak alapján fognak véleményt mondani az új önkormányzat munkájáról, hogy az elmúlt évekhez képest történt-e előrelépés. A cél mindenképpen az, hogy szülőföldjén egy élhető, komfortos életteret biztosítsunk mindenki számára.

Főútvonalak és autópályák építése, a települések közötti úthálózat fejlesztése. A fehér asztalnál történt megbeszélés során ezekkel a témákkal kapcsolatban számtalan kérdés merült fel. Természetesen szóba került a kisebb települések iskoláinak további sorsa is. Az elemi iskolákat mindenütt meg kell őrizni, ez a mi szilárd álláspontunk, hangsúlyozta a polgármester.

A térség gazdaságának a fejlesztése elsősorban a szolgáltatások számának a növelésével, minőségük javításával érhető el. A turizmusnak és a hozzá kapcsolódó vendéglátásnak és a különböző élményprogramoknak továbbra is fontos szerepet kell játszaniuk. Óvatos derűlátásra ad okot a járványhelyzet mostani alakulása, ezért már most elkezdtük néhány nagyobb szabású népünnepély szervezését, tájékoztatott Babják Zoltán. E hónap végén, ha a karanténszabályok megengedik, kirakodóvásárt tartunk, augusztus második felében pedig a Magyar Állami Operaház művészeit látjuk vendégül a szabadtéri színpadon. Reményeink szerint szeptember végén vagy október elején újból együtt ünnepelhetünk a BeregFeszten.

Végül a polgármester köszönetet mondott a média képviselőinek a polgárok objektív tájékoztatásáért, a térség sokszínű életének hiteles bemutatásáért, és nem utolsó sorban a kreatív ötletekért és az előremutató kezdeményezésekért.

-ardai-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 23. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!