Politika | 2021. 06. 07. – 13:21 |

A Naftogaz vezetősége cseréje kapcsán kialakult botrány miatt a Fehér Ház nem hívja meg Volodimir Zelenszkij államfőt Washingtonba Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója előtt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Naftogaz vezetősége cseréje kapcsán kialakult botrány miatt a Fehér Ház nem hívja meg Volodimir Zelenszkij államfőt Washingtonba Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója előtt, közölte az Axios az amerikai elnöki adminisztrációbeli forrására hivatkozva.

„Az adminisztrációbeli forrás közölte, a Fehér Ház fontolgatta Zelenszkij meghívását Washingtonba a Biden–Putyin csúcstalálkozó előtt,

végül lemondta a meghívót, miután Zelenszkij úgy döntött, hogy leváltja a Naftogaz állami energetikai vállalat vezetését” – áll a közleményben, írja a Karpat.in.ua.

A kiadvány szerint a lépés aggodalmat keltett Biden adminisztrációjában,

miszerint Zelenszkij „egyet hátralépett a korrupció elleni küzdelemben”.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij kifejtette, hogy kész találkozni Joe Biden amerikai elnökkel a bolygó bármely pontján és megvitatni vele minden részletet a találkozója előtt Putyinnal. A jelentés szerint az államfő elmondta, hogy az USA-nak konzultálnia kellene Ukrajnával a Biden-Putyin-találkozó előtt. Úgy vélte, a megbeszélést négyszemközt kellene lefolytatni.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!