Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 07. – 09:30 |

Ketten meghaltak egy frontális ütközésben Kárpátalján (Fotók); Haladnak a korral: Drónnal szállították a cigit Tiszaújlaknál - hírösszefoglaló


Hirdetés

Ketten meghaltak egy frontális ütközésben Kárpátalján (Fotók); Haladnak a korral: Drónnal szállították a cigit Tiszaújlaknál; A zöldhatáron elfogott németek azt hitték, hogy Ukrajna EU-tag; Gyógypedagógiai képzés a mezővári Nefelejcs rehabilitációs központban - A kutyás terápia alkalmazási lehetőségei; Beszélgetés Taracközi Ferenc református lelkipásztorral - Istennél a lehetetlen is lehetségessé válik. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 5-6-án.

Ketten meghaltak egy frontális ütközésben Kárpátalján (Fotók)

A munkácsi járásban történt közúti balesetben ketten meghaltak, egy nőt az intenzív osztályon ápolnak. Kárpátalján a Kijev-Csap autóúton a Munkácsi járásban Iványi (Іванівці) és Klacsanó (Клячаново) települések között frontálisan összeütközött két Volkswagen Passat típusú személygépkocsi. Az autóbalesetben a gépkocsit vezető nő intenzív osztályra került. Férje és a másik autó sofőrje a helyszínen meghalt.

Haladnak a korral: Drónnal szállították a cigit Tiszaújlaknál

A cigarettacsempészek is haladnak a korral. A cigarettaszállításhoz bevetik a drónokat is. Június 4-én hajnalban a Tiszaújlaki határőrök felfigyeltek a drón által keltett zajra. Követni kezdték a drónt, megakarták találni a felszállás helyét. A cigicsempészek 600 csomag cigarettát próbáltak Magyarországra juttatni, amit a határőrök meg is találtak a drón mellett .

A zöldhatáron elfogott németek azt hitték, hogy Ukrajna EU-tag

Az ukrán határőrök őrizetbe vettek két német állampolgárt, akik kerékpárral illegálisan lépték át a lengyel-ukrán határt. Június 3-án éjszaka az ukrán határt ellenőrző riasztórendszer riadóztatta a Lembergi határőrség katonáit. Az ukrán-lengyel határ közelében két kerékpáron közlekedő férfit találtak a határőrök. A németek úgy döntöttek, hogy Lengyelországból Ukrajnába kerekeznek át. Úgy gondolták, hogy Ukrajna is az EU-tag, és tetszőleges helyen léphetik át a lengyel-ukrán határt.

Gyógypedagógiai képzés a mezővári Nefelejcs rehabilitációs központban - A kutyás terápia alkalmazási lehetőségei

Az elmúlt héten a Mezővári határában található Nefelejcs Fogyatékkal Élő Gyerekek Rehabilitációs Központjában a kutyás terápia alkalmazásait megismertető és népszerűsítő képzésre került sor. Az alkalom Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspökének áhítatával vette kezdetét. Aki beszámolt arról is, hogy hét évvel ezelőtt azért döntöttek a központ létrehozása mellett, hogy kimozdítsák az elzártságból a sajátos nevelést igénylő gyermekeket, illetve – ha rövid időre is – tehermentesítsék szüleiket.

Beszélgetés Taracközi Ferenc református lelkipásztorral - Istennél a lehetetlen is lehetségessé válik

A papi hivatás komoly elköteleződést kíván, egy szabadon választott döntést Isten és az emberek szolgálatára. Taracközi Ferenc már több mint húsz éve van jelen a beregszászi református gyülekezet életében. Vezető lelkészként igazi közösségszervező munkát végez. Vallja: minden nap Isten áldásában élünk.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!