MTI

| 2021. 06. 07. – 16:30 |

Romániában tavaly március óta először száz alá csökkent hétfőn a 24 óra alatt diagnosztizált koronavírus-fertőződések száma

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Romániában tavaly március óta először száz alá csökkent hétfőn a 24 óra alatt diagnosztizált koronavírus-fertőződések száma, vasárnap pedig egy éve először egyszámjegyű volt az előző nap elhunyt fertőzötteké.

A stratégiai kommunikációs törzs hétfői jelentése szerint az utóbbi 24 órában mindössze 89 új fertőzöttet azonosítottak, ami alig 37 százaléka az elmúlt két hét átlagának - írja az MTI.

Romániában utoljára tavaly március 22-én volt kétszámjegyű a napi fertőzésszám:

aznap halt meg az országban az első koronavírussal fertőzött beteg.

Az utóbbi 24 órában a szokásosnál jóval kevesebb - mindössze tízezer - tesztet végeztek, de a találati arány így sem éri el a 0,9 százalékot. Romániában a járvány kezdete óta a hétvégi napokat követő vasárnapi és hétfői jelentésekben a kiértékelt tesztek száma az adott időszak átlagának legfeljebb harmadát éri el, de a fertőzésszám hétfői napokon sem esett száz alá a járvány kezdeti napjai óta.

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig csaknem 1 millió 80 ezer embernél (5,6 százalék) mutatták ki hivatalosan a koronavírust.

A járvány kezdete óta eltelt több mint 15 hónapban 30 878 a koronavírusos fertőzött elhalálozása került a hivatalos nyilvántartásba. Közülük csaknem ötszázat a román egészségügyi minisztérium által elrendelt utólagos ellenőrzések nyomán az utóbbi tíz napon vezettek be a Covid-statisztikába: köztük számos olyan halálesetet, amely még tavaly történt a romániai kórházakban.

A vasárnapi jelentésben - a korrekcióként bevezetett 82 eseten kívül - mindössze nyolc, előző nap jelentett haláleset szerepelt. Legutóbb tavaly április 5-én követelt 24 óra alatt kevesebb áldozatot a járvány, és tavaly június 11-e óta nem volt egyszámjegyű az áldozatok száma.

Romániában hétfőn a kórházban kezelt fertőzöttek száma 1671-re,

az intenzív terápián ápolt súlyos eseteké 315-re csökkent.

Az országban az oltáskampány is lelassult. Az utóbbi héten átlagosan napi 20 ezer körül volt a beoltottak száma. Romániában eddig 4 millió 440 ezer ember kapott legalább egy adag vakcinát, ami a 16 év feletti lakosság 27,6 százalékát jelenti.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 173,3 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!