Közélet | 2021. 06. 07. – 14:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hétvégeken 10 oltási központ működik, ahol igény szerint oltják be a lakosságot COVID-19 ellen – közölte Denisz Smihal miniszterelnök Facebookon.

„Ukrajna fokozza a koronavírus elleni vakcináció tempóját.

A hétvégén 10 városban kezdték meg működésüket az oltási központok. Kijevhez, Odesszához és Lemberghez, ahol már a múlt hétvégén megnyíltak az oltási központok, csatlakozott Ternopil, Poltava, Kremenccuk, Lubni, Mirhorod, Horisnyi Plavnyi és Rivne” – áll a közleményben, közli a Karpat.in.ua.

A hétköznapokon is aktív oltási kampány zajlik a katonaság, az orvosok, a szociális munkások, a tanárok és a 65 év feletti emberek számára. Smihal megjegyezte, Ukrajna ezen a héten több mint 705 000 adag AstraZeneca oltást kapott a COVAX kezdeményezés keretein belül.

Az oltóanyagot elsősorban a második adag beadására használják fel.  

„Ukrajna oltóanyagot kap az USA-tól is. Az Egyesült Államok bejelentette, hogy 25 millió adag koronavírus elleni vakcina elosztását tervezi a világ országai között. Ukrajna ebben a tekintetben elsőbbséget élvez” – tette hozzá.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában alig több mint ötszáz új beteget jegyeztek fel. A hivatalosan közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napban 535 új esettel 2 215 052-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!