Kárpátinfo hetilap


Megosztás

Bár még mindig csak szűk körben, két helyszínre bontva, de idén már közös gyermeknapot szervezett a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE), melynek szombaton a Tiszacsomai Honfoglalási Emlékpark melletti látogatóközpont területe, vasárnap pedig a Salánki Pihenőhely adott otthont. Mindkét helyszínen gazdag és színes program várta a vendégeket.

Bár az időjárás egyeseket elbizonytalanított, mégis sokan eljöttek a szombati eseményre. A VIII. gyermeknap résztvevőit Tarpai József, a KMNE elnöke üdvözölte, aki annak a reményének adott hangot, hogy jövőre már újra össznépi lehet az egyik legnépszerűbb közösségi alkalmuk.

Egy gyermek boldogsága akkor teljesedik ki, ha érzi az édesanya és az édesapa féltő szeretetét, a szülőé pedig, ha látja gyermeke fejlődését, segítheti szárnyainak bontogatását, fogalmazott Hajgató Tamás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja. Aki örömmel állapította meg, hogy itt ma olyan programokban vehetnek részt, amelyekben a gyerekek szabadon engedhetik fantáziájukat. Nagyon fontosnak nevezte az ilyen és hasonló közösségi alkalmakat Kórós Attila ungvári magyar konzul is, akinek gyermekei is boldogan vetették bele magukat a forgatagba. A gyermek Isten áldásainak egyike. Mindahány gyerek, annyi áldás, fogalmazott Iván Gábor görögkatolikus áldozópap, aki az Úr áldását kérte a jelenlévő, illetve valamennyi kis- és nagycsalád életére.

A közös ebéddel kezdődő gyermeknap színes programját nagyszerű színészeink, Gál Natália és Ferenci Attila előadása indította, melynek során a gyerekek megismerkedhettek néhány vidékünkhöz kötődő mondával. A népi mesterségek sátraiban Kurmai Irénkével hímezhettek, Pércsi Lajos a fafaragás rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, Martin Évával a gyertyasodrás fortélyaival ismerkedhettek, Tihor Beátával mézeskalácsot díszítettek, Kopinec Emesével gyöngyöt fűztek, Furman Évával körmöcskéztek, Sipos Évával harisnyavirágot, Popovics Mariannával meg furnérból dísztárgyakat készíthettek. A légvár, a körhinta mellett darts focizhattak a gyerekek, de a lézerharcban is kipróbálhatták magukat. A legkisebbek meg Szi-lágyi Gabriella vezetésével ringatózhattak. De volt itt Ki mit tud? és táncház is. Emellett fagyi, vattacukor, a salánki Bilancsik Gabriella és Csirpák Viktória elnökségi tag jóvoltából pedig kürtőskalács is várta a résztvevőket.

A borús égbolt ellenére is felhőtlen együtt töltött idő részesei lehettek, akik eljöttek a nagycsaládosok hetedik alkalommal megszervezett gyermeknapjára.

Kovács Erzsébet

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria