Politika | 2021. 06. 07. – 08:45 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kész vagyok találkozni Joe Biden amerikai elnökkel a bolygó bármely pontján és megvitatni vele minden részletet a találkozója előtt Putyinnal – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az Axios amerikai hírportálon hétfőn megjelent interjújában, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint az államfő elmondta, hogy az USA-nak konzultálnia kellene Ukrajnával a Biden-Putyin-találkozó előtt. Úgy vélte, a megbeszélést négyszemközt kellene lefolytatni,

mert „sok dolgot nem szabad telefonon megvitatni.”

Zelenszkij hangsúlyozta: „én mint az alkotmány garantálója magam is kész vagyok bármely pillanatban megvédeni Ukrajnát a bolygó bármely helyén, és kész vagyok találkozni Bidennel, és a megvitatni minden részletet a Putyinnal való találkozója előtt” - írja a Karpat.in.ua.

Jevhen Jenyin külügyminiszter-helyettes egy televíziós műsorban bejelentette, hogy Joe Biden amerikai elnök megbeszélést folytat majd Zelenszkijjel még mielőtt Genfben Vlagyimir Putyin orosz vezetővel találkozna.

Azt mondta: „Biden és Putyin találkozóját megelőzi a mi elnökünk kapcsolatba lépése az amerikaival.”

Mint jelezte, a Külügyminisztérium „alaposan dolgozik a napirend előkészítésén” Biden és Zelenszkij megbeszéléséhez, emellett foglalkozik a kapcsolatfelvétel logisztikai aspektusával is.

Hirdetés

korábban hírt adtunk arról, hogy meg kell próbálni megtalálni a módját Moszkva és Washington kapcsolatai javításának a június 16-án esedékes genfi orosz-amerikai csúcstalálkozón - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum egy panelbeszélgetésén.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!