Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 07. – 09:48 |

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „a Kreml fegyverének” nevezte az orosz Északi Áramlat-2 gázvezetéket, és az amerikai szankciók feloldása meglepte őt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „a Kreml fegyverének” nevezte az orosz Északi Áramlat-2 gázvezetéket, és az amerikai szankciók feloldása meglepte őt.

Kijev nem számított arra, hogy

az „orosz fegyverek golyóit olyan nagy ország, mint az Egyesült Államok tudja biztosítani”.

Ez áll az ukrán vezető Axios portálnak adott interjújában, amelyet június 6-án, vasárnap tettek közzé – tudatja a Korrespondent.net.

Az ukrán államfő így kommentálta a Fehér Ház döntését, miszerint nem alkalmaznak szankciókat az Északi Áramlat-2 üzemeltetője ellen.

„Sajnos ez egyáltalán nem Ukrajna támogatására irányul. Ezért azt mondom, valóban meglepődtem.

Az Északi Áramlat-2 kapcsán valóban azt gondoltam, hogy az Egyesült Államok maradt az utolsó fellegvár” - mondta Zelenszkij.

Elmondása szerint Kijev nem számított arra, hogy az Északi Áramlat-2 formájú „orosz fegyverek” golyóit "olyan nagy ország biztosíthatja, mint az Egyesült Államok.

Ezzel kapcsolatban Zelenszkij attól tart, hogy az ukránok Amerikába vetett bizalma erősen meggyengülhet.

Az államfő azt is elmondta, hogy a szankciók feloldásáról a sajtóból értesült, és nem az amerikai hatóságoktól, akik közvetlen jelzéseket adtak Ukrajnának az orosz csővezetékkel kapcsolatban, ami a második „meglepetése” volt ebben az ügyben.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kész vagyok találkozni Joe Biden amerikai elnökkel a bolygó bármely pontján és megvitatni vele minden részletet a találkozója előtt Putyinnal – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az Axios amerikai hírportálon hétfőn megjelent interjújában, adta hírül az rbc.ua hírportál.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!