Politika | 2021. 06. 07. – 10:15 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Azonnal meg kell oldani az Ukrajna NATO-belépésével kapcsolatos kérdést, mert az ország veszélyben van, és éppen most van szüksége segítségre – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az Axios amerikai hírportálon hétfőn megjelent interjújában, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint az államfő hiszi, hogy Ukrajna idővel belép a NATO-ba, azonban úgy véli, sok ukrán egyre kevésbé hisz ebben - írja a Karpat.in.ua.

Ez szerinte nagy probléma.

Zelenszkij rámutatott: „ha minket üdvözölnek a NATO-ban, ha tényleg a tagországok sorában akarnak minket látni, akkor nincs értelme távcsővel nézni valamilyen távoli jövőbe.” Hangsúlyozta: „azonnal meg kell oldani a kérdést.

Jelenleg veszélyben vagyunk, most a függetlenségünk forog kockán, és éppen most van szükségünk segítségre.”

Mint honlapunk már beszámolt róla, Zelenszkij ugyanebben az interjúban kijelentette, hogy kész találkozni Joe Biden amerikai elnökkel a bolygó bármely pontján és megvitatni vele minden részletet a találkozója előtt Putyinnal.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „a Kreml fegyverének” nevezte az orosz Északi Áramlat-2 gázvezetéket, és az amerikai szankciók feloldása meglepte őt. Kijev nem számított arra, hogy az „orosz fegyverek golyóit olyan nagy ország, mint az Egyesült Államok tudja biztosítani”.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!