Mozaik | 2021. 06. 08. – 13:30 |

A gyanú szerint a férfi áldozatai közül 61-en középiskolás kiskorúak lehetnek, a legfiatalabb 14 éves volt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

62 személlyel szemben elkövetett szexuális jellegű bűncselekményekkel gyanúsítják a denveri iskolatanács tagját, Tay Andersont. A gyanú szerint a férfi áldozatai közül 61-en középiskolás kiskorúak lehetnek, a legfiatalabb 14 éves volt.

A szexuális bűncselekmények köre a tapogatástól egészen a nemi erőszakig terjedhet ki. Anderson nem mellékesen a helyi radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom és a Demokrata Párt tagja - írja az Origo.

A tavalyi, denveri BLM-megmozdulásoknak pedig ő volt a vezetője.

Anderson egyébként tagadja a felhozott vádakat, de ennek ellenére mégis lemondott az iskolatanácsi tagságáról.

A mindössze 23 éves Tay Anderson a coloradói Denver állami iskolatanácsának (Denver Public Schools Board of Education) a tagja, 2019 decembere óta.

Megválasztását annak köszönheti, hogy a Denvert már közel hat évtizede uraló Demokrata Párt oszlopos tagja, és a köztudottan demokrata kötődésű tanári szakszervezet jelölte őt erre a tisztségre.

Tay Anderson a demokraták radikális baloldali szárnyának (Democratic Socialists of America-DSA) szimpatizénsa, a Washington Post szerint pedig Colorado állam fővárosában tavaly ő volt a Black Lives Matter (BLM)-megmozdulások vezetője. 

A közösségi médiában több alkalommal is megvédete a BLM-et, amikor az erőszakos randalírozásokat szervezett Amerika-szerte. 

Az állami középiskolákba pedig bevitte a radikális baloldali propagandát, amire büszke volt.

"Hála neki" Denver valamennyi állami középiskolájában lett gendersemleges mellékhelyiség.

A leglátványosabb kudarca pedig az volt, hogy nem tudta elérni a rendőrség kitiltását az oktatási intézményekből, noha radikális baloldaliként ez volt az egyik prioritása.

A BLM-aktivista az utóbbi időszakban azonban szexuális zaklatási botránysorozatba keveredett – közölte a Post Millennial, részben a Denver Postra hivatkozva.

A dolog azzal kezdődött, hogy idén februárban egy neve elhallgatását kérő nő megkereste a BLM denveri szervezetét azzal kapcsolatosan, hogy

Tay Anderson szexuálisan bántalmazta őt. 

A nő nyilvános bocsánatkérést várt el az aktivistától, illetve javasolta neki, hogy kérje szakember segítségét.

Ezzel párhuzamosan a helyi középiskolákban szóbeszédek kezdtek terjedni arról, hogy Anderson gyermekeket molesztál. 

Mivel az egyre terebélyesedő botrányt nem lehetett már eltitkolni, így március 26-én a BLM közleményt adott ki a nő által elmondottakról.

A feltételezett áldozat nagy valószínűséggel a pedofília vádja miatt javasolhatta a szakember segítségét. A nő életkora nem derült ki mind a mai napig. Anderson egyébként már kezdettől fogva tagadta a nő vádjait.

A történtek után a rendőrség elkezdett nyomozni. Elsősorban a szülők által tett feljelentésekre, vallomásokra támaszkodtak. Ezzel párhuzamosan a Denver Public Schools Board of Education belső vizsgálatot indított.

A közlemény szerint a szexuális bűncselekmények köre a tapogatástól egészen a nemi erőszakig terjedhet ki. 

A BLM-aktivista tehát pedofil lehet, és az ismeretlen nőt is beleszámítva összesen 62 személlyel szemben követhetett el szexuális jellegű bűncselekményeket.

Anderson a történtek miatt május 31-én lemondott az iskolatanácsi tagságáról. Ennek ellenére a szexuális bűncselekmények elkövetését még mindig tagadja. A helyi hatóságok szerint az aktivista ellen nemsokára vádat emelhetnek.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!