Mozaik | 2021. 06. 08. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Feltételesen szabadlábra helyezett a salvadori bíróság helyi idő szerint hétfőn egy asszonyt, akit abortusz gyanújával korábban 30 év börtönre ítéltek.

A 28 éves Sara Rogel ügyvédje, az abortusz részleges legalizálásáért küzdő ACDATEE civil szervezet munkatársaként dolgozó Karla Vaquerano azt mondta,

a nőt – aki büntetéséből közel kilenc évet már letöltött – ártatlanul tartották börtönben.

A főügyészség pénteken jelentette be, hogy nem fellebbezi meg a bíróság döntését - írja az MTI.

Rogel 2012-ben, nyolc hónapos terhesen teregetés közben megcsúszott, és elvesztette az eszméletét. Bár a családja azonnal kórházba vitte, a magzata meghalt, őt magát pedig abortusz gyanújával a hatóságok azonnal őrizetbe vették.

Az ACDATEE jogi fellépése nyomán a nő büntetését korábban 10 évre csökkentették, 2022 októberében járt volna le.

Salvadorban van érvényben a világ egyik legszigorúbb abortusztörvénye: a közép-amerikai országban a művi abortuszt semmilyen körülmények közt nem engedik, a magzatelhajtásért – és ide sorolják a spontán vetélést is – akár 50 év börtönbüntetést is kiszabhatnak.kel. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Indiában nem sokat lacafacázott egy vőlegény. Igaz, kétségkívül sebesen kellett döntenie. A vőlegény eredeti menyasszonya az esküvőn összeesett és meghalt. Ezért a férfi, hirtelen elgondolását tettre váltva, feleségül vette – a húgát.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!