Közélet | 2021. 06. 09. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Megváltoztak az autóvezetési tanfolyamok szabályai Ukrajnában; Kárpátalján meghalt egy egyéves gyerek, miután kiesett a babakocsiból; Ukrajnában elveszíthetik otthonukat azok, akiknek rezsitartozásuk van; Ukrajnában a munkások 41,5% adót fizetnek, míg az oligarchák 5%-ot; Egyre több a poszt-Covid tünetekkel küzdő magyar. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 8-án.

Megváltoztak az autóvezetési tanfolyamok szabályai Ukrajnában

Ukrajnában korábban minden sofőr, aki érvényes vezetői engedéllyel és több mint három éves tapasztalattal rendelkezett, taníthatott autóvezetést. Ma a KRESZ 24.5. pontjának megfelelően az utakon történő vezetés csak a járművezető-képzésben részt vevő szakember jelenlétében engedélyezett. Az intézményekre vonatkozó követelmények felsorolását, a szakemberek képesítési követelményeit a törvény határozza meg.

Kárpátalján meghalt egy egyéves gyerek, miután kiesett a babakocsiból

Kárpátalján, a munkácsi járási Dunkófalván (Обава) életét vesztette egy egyéves gyermek, miután kiesett a babakocsiból. Az eset vizsgálata során kiderült, hogy a szülők az egyéves gyermeküket a babakocsiban hagyták otthon, az idősebb gyermekek felügyelete alatt. A tragédia pontos okait és körülményeit még vizsgálják

Ukrajnában elveszíthetik otthonukat azok, akiknek rezsitartozásuk van

Ukrajnában, ha egy személy rezsitartozása meghaladja a 120 000 hrivnyát, abban az esetben elvehetik tőle az otthonát. A koronavírus-járvány idején nem vehetik el azokat a lakásokat, ahol rezsitartozások vannak. De ha egy személynek két lakása van, akkor a másodikat eladhatják. A behajtás részeként elvihetnek és aukción eladhatnak egy autót, háztartási gépeket, ruhákat és még edényeket is.

Ukrajnában a munkások 41,5% adót fizetnek, míg az oligarchák 5%-ot

Ukrajnában egy egyszerű munkás jóval több adót fizet, mint egy oligarcha. Ukrajnában az adózás úgy van felépítve, hogy minél több a jövedelem, annál alacsonyabb az adókulcs. Az Európai Unió 28 országából 22 ország az úgynevezett progresszív adózást alkalmazza. Ukrajnában és számos más afrikai országban regresszív adózás van.

Egyre több a poszt-Covid tünetekkel küzdő magyar

Egyre többen jelentkeznek elhúzódó koronavírusos tünetekkel az orvosnál. Minden ötödik gyógyult, aki átesett a fertőzésen úgynevezett poszt-Covid szindrómával küzd. Memória- vagy koncentrációzavar, légszomj és fejfájás, ezek a legjellemzőbb tünetek, de más súlyos szövődmény is kialakulhat. Országszerte több kórházban is erre szakosodott ambulanciákon segítenek a gyógyulásban.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!