Események | 2021. 06. 09. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök négy férfit és egy nőt Fejér megyében; azzal gyanúsítják őket, hogy egy külföldön működő gazdasági társaságtól 100 millió forintnyi devizát csaltak ki - közölte a police.hu-n a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

A rendőrök egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján tavaly szeptemberben kezdtek nyomozni az ügyben különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt - írja az MTI.

A nyomozás adatai szerint tavaly augusztusban a bűnbanda tagjai - félrevezető kommunikációt használva -

egy külföldi cég számlájáról 100 millió forintnyi devizát utaltattak egy a nemzetközi gyógyszeriparban ismert cég nevére megtévesztően hasonlító cég számlájára.

Az átutalt összeget az elkövetők másnap két gazdasági társaság és három magánszemély számlájára utalták tovább, és még ugyanazon a napon bankfiókokból, automatákból felvették a pénzösszeg jelentős részét. Néhány nappal később egy székesfehérvári bankfiókban mintegy 52 millió forintot vettek fel készpénzben.

A Fejér megyei nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, és kedd reggel megjelentek a lakóhelyükön. Az öt gyanúsított közül négyen székesfehérváriak, egyikük budapesti.

Valamennyiüket őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, v

alamint előterjesztést tettek a 61, 45, 31 és 26 éves férfiak és a 28 éves nő letartóztatására.

A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható autót, több millió forint készpénzt, illetve számlapénzt, továbbá informatikai eszközöket foglaltak le, és zár alá vettek négy lakóingatlant is - olvasható a rendőrségi honlapon.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy öccse útlevelével akart átkelni az asztélyi határon egy cseh férfi. Június 8-án éjszaka az asztélyi ellenőrző ponton a határőrök elkaptak egy 56 éves cseh férfit, aki nem a saját útlevelével akart bejutni Ukrajnába. 

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!