Hirado.hu
| 2021. 06. 09. – 13:30 |

Szlávik János hozzátette, hamarosan elérhető lesz olyan gyógyszer is, ami hatékonyan tudja a vírus-szaporodást gátolni

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Több embernek kell beoltatnia magát ahhoz, hogy teljes mértékben megnyugodjunk. A jelenlegi oltások is védenek, de gőzerővel folyik az új mutánsok elleni vakcinák gyártása. Ezt a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa mondta a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Szlávik János hozzátette, hamarosan elérhető lesz olyan gyógyszer is, ami hatékonyan tudja a vírus-szaporodást gátolni - írja a Hirado.

A szakember arról is beszélt, hogy a vírus azokat fogja megtámadni,

akik nincsenek beoltva, ezért mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát.

„Több embernek kell beoltatnia magát ahhoz, hogy teljes mértékben megnyugodjunk. Sokak szerint ősszel jön majd egy negyedik hullám, és a negyedik hullám alapja az lesz, hogy nagyon sok ember nem kapta meg a védőoltást, tehát ők védtelenek a vírussal szemben, és megfertőződhetnek.

Én úgy gondolom, hogy még mindig sok embernek kellene beoltatnia magát” – fogalmazott.

Magyarországon az oltás ingyenes és önkéntes, valamennyi oltóanyag hatásos és biztonságos, regisztrálni a Vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egyre több a poszt-Covid tünetekkel küzdő magyar. Egyre többen jelentkeznek elhúzódó koronavírusos tünetekkel az orvosnál. Minden ötödik gyógyult, aki átesett a fertőzésen úgynevezett poszt-Covid szindrómával küzd.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!