Közélet | 2021. 06. 09. – 12:16 |

Ez már az ötödik, a COVAX mechanizmus keretein belül Kijevbe érkezett szállítmány

Fotó: Karpat.in.ua

Hirdetés

Ukrajna 117 ezer adag Pfizer által gyártott koronavírus elleni védőoltást kapott a COVAX mechanizmus keretein belül, számolt be az UNICEF ukrajnai irodája, közölte az UNN.

„Ma az UNICEF 117 000 Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát juttatott el Ukrajnába a globális COVAX kezdeményezés keretein belül” - közölte a szervezet, idézi a Karpat.in.ua.

Ez már az ötödik, a COVAX mechanizmus keretein belül Kijevbe érkezett szállítmány.

Az UNICEF adatai szerint a közeljövőben összesen 473 850 adag Pfizer-vakcina érkezik Ukrajnába, térítésmentesen a COVAX kezdeményezés által.

A COVAX kezdeményezés a világközösség példátlan szolidaritásának eredménye, amely minden ország számára biztosítja a COVID-19 oltásokhoz való egyenlő hozzáférést.

A szállítások folyamatban vannak, a 2021-es év végéig a kezdeményezés részeként Ukrajnának elegendő oltást kell kapnia ahhoz,

hogy a lakosság 20%​​-át megvédje a COVID-tól.

Hirdetés

Korábban hír adtunk arról, hogy Ukrajna minden régiója zöld zónába került.  Ez azt jelenti, hogy egyebek között engedélyezték, hogy a vendéglátóhelyek éjfél után is nyitva tartsanak, továbbá a beoltottak, illetve a negatív Covid-teszttel rendelkezők részt vehetnek tömegrendezvényeken.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!