Kárpátinfo hetilap


| 2021. 07. 12. – 18:00 | Kárpátalja |
Három katamaránnal és 4 kenuval vágtunk neki Husztnál a 26 km-es távnak, tapasztalt túravezetők kíséretében. Fotó: Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

Hirdetés

2021. júliusának második szombatján a KMNE tagcsaládjainak vállalkozó kedvű egyénei igen emlékezetes események aktív részeseivé váltak, ugyanis ekkor került megrendezésre az egynapos vízitúra a Tiszának Huszt és Nagyszőlős közötti szakaszán.

A program a korábbi évek sikerességéből fakadóan egyre népszerűbbé vált, így most azok élvezhettek elsőbbséget a jelentkezésnél, akik még eddig nem vízitúráztak. Az összesen 25 főt számláló, felnőttekből és kisebb-nagyobb gyerekekből álló társaság nagy izgalommal várta ezt a napot. Már csak azért is, mivel a meteorológiai előrejelzés szerint nagyon úgy tűnt, hogy ezt a napot „nem ússzuk meg szárazon”. Teremtőnk mégis úgy látta jónak, hogy az Avas és a Nagyszőlősi-hegység vonulataival szegélyezett festői környezetet csodaszép napsütéses nyári napon élvezhettük. Három katamaránnal és 4 kenuval vágtunk neki Husztnál a 26 km-es távnak, tapasztalt túravezetők kíséretében, akik természetesen indulás előtt röviden elmondták a biztonsági szabályokat, felkészítettek az előttünk álló kihívások leküzdésére, evezéstechnikára. Egyesek bátrabban indultak, mások kicsit félénkebben, izgatottan szálltak vízre, az út végére azonban mindenki belejött az evezésbe, egyre szebben siklottak a kenuk és katamaránok. A túrát olykor megszakítottuk egy-egy kiadós pancsolásra, melyet a gyerekek élveztek a legjobban. A kenusoknak kisebb kitérő is belefért: beeveztek a Veréce közelében található lagúnába a Mária Terézia sziklához, amely mindig különleges élmény a 4-5 méteres mélységben is kristálytisztán átlátszó, víz alatti forrásokkal táplált jéghideg vizével, melyet dél felől látványos sziklafalak ölelnek.

Induláskor egyesek számára soknak tűnt az előttünk álló 26 kilométer, mégis könnyedén megérkeztünk Nagyszőlős közelébe. Az utolsó fürdőzést követően a buszsofőrök már frissen sült pizzával vártak bennünket, melynek elfogyasztása után megelégedetten, élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva indultunk haza.
Valamennyi résztvevő nevében köszönetünket fejezzük ki ezért a felejthetetlen túráért a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, és mindazoknak, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a program megvalósulásához.

Tar László, a vízitúrázók egyike

Hirdetés

  • Egynapos vízitúra a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületében

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 28. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!