Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 12. – 10:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kurt Volker, befolyásos amerikai lobbista és diplomata, az Egyesült Államok külügyminisztériumának egykori ukrajnai különmegbízottja szerint az Északi Áramlat-2 elindítása elkerülhetetlen.

Sokat beszélnek erről, de úgy gondolom, hogy az Északi Áramlat-2 elindításáról már döntöttek, amikor a Biden-adminisztráció úgy döntött, hogy nem alkalmaz új szankciókat a befejezésében részt vevő cégekkel szemben - mondta Volker egy interjúban, melyet az Ukranews.com idéz. 

Elmondása szerint most arra kell koncentrálni, hogy mit fog tenni az EU, különösen Németország, Ukrajna függetlenségének és szuverenitásának megerősítése érdekében, és hogy az EU hogyan lesz képes megbizonyosodni arról,

hogy Oroszország nem fog gyakorolni politikai befolyást Ukrajnára, kihasználva ezt az új, nagyon hatásos lehetőséget.

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának egykori ukrajnai különmegbízottja azt is hangsúlyozta, hogy ő maga személyesen nem támogatta az Északi Áramlat-2 elindítását.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Reznyikov az oroszok deportálását szorgalmazza a Krím visszaszerzése után. A tisztviselő szerint a Kreml hivatalos politikája az volt, hogy Oroszországból bevigye a lakosságot az elfoglalt területekre. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés