Politika | 2021. 07. 13. – 13:12 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A történelem átírását már az orosz cárok elkezdték, amikor kisajátították a Rusz elnevezést Moszkóviájuknak, míg most Oroszország gyűlölködést szít és hazug propagandát folytat a függetlenségének 30. évfordulóját ünneplő Ukrajna ellen, amelynek a történelme valójában több mint ezer éves múltban gyökerezik – reagált Olekszandr Tkacsenko kulturális miniszter kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn megjelent cikkére, adta hírül a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Kommentárjában a tárcavezető Putyin cikkére válaszolva, amelyben egy népnek nevezi az oroszokat és ukránokat, arra emlékeztetett, hogy

szerinte „a történelem átírását már az orosz cárok elkezdték, amikor kisajátították a Rusz elnevezést Moszkóviájuknak.”

Hozzátette: ugyanezt folytatta az „igazság megölése” során Sztálin, aki nemcsak a „testvéri népek bölcsőjéről” beszélt, hanem szemléletesen megmutatta, hogyan viszonyul a „testvérnépekhez”, amikor holodomort alkalmazott ellenük, tömegesen deportáltatta őket és más népirtási praktikákat vetett be velük szemben.

Tkacsenko kijelentette, hogy Oroszország gyűlölködést szít és fegyveres agresszióval kísért hazug propagandát folytat Ukrajna ellen.

„De mi ebben az évben fogjuk ünnepelni országunk függetlenségének 30. évfordulóját, amelynek a gyökerei több mint ezer éves történelembe nyúlnak vissza. Onnan kezdődött a kijevi fejedelmek dicső felemelkedése, akik nemcsak látnokok és modern uralkodók voltak,

hanem lefektették azoknak a szabadságjogoknak az alapjait, amelyeknek az örököse a független Ukrajna.

És semmiképp nem Oroszország” – szögezte le a kulturális miniszter.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Putyin szerint Ukrajna nem akarja, hogy Donbász visszakerüljön hozzá. Mint az orosz elnök írásában rámutatott, „minden jel szerint, és egyre inkább erősödik ez a meggyőződésem: Kijevnek egyszerűen nem kell Donbász. Miért? Elsősorban azért, mert ezeknek a régióknak a lakosai soha nem fogadják el azokat a szabályokat, amelyeket erővel, blokáddal, fenyegetésekkel akarnak rájuk erőltetni.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!