Politika | 2021. 07. 13. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök szerint az ő prioritása a kelet-ukrajnai háború befejezése, de úgy vélte, hogy a Donbászon folyó háború lezárásához Oroszország politikai akaratára van szükség – adta hírül az rbc.ua-ra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint Zelenszkij a vilniusi LRT kiadványnak nyilatkozva elmondta: „a háború befejezése – nem beszélve arról, hogy ez az én prioritásom, és mindenekelőtt ukrán állampolgárként a prioritásom –, úgy gondolom, konkrét lépéseket jelent.”

Hozzátette, hogy szerinte ha az elmúlt hét hónap során nem voltak nagyobb összecsapások vagy robbanások,

úgy ez azt jelzi, lehetséges a háború befejezése Donbászon.

Az államfő hangsúlyozta: „nem vállaltam volna az elnökséget, ha nem éreztem volna, hogy van képességem, szándékom, energiám, óhajom és politikai akaratom. De ezek nem voltak elegendőek a háború egy éven belüli befejezéséhez. Ugyanennek kell vonatkoznia Oroszországra. Ha Oroszország holnap úgy akarja, nagyon hamar befejezzük a háborút.”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Ukrajnát elkerülő Északi Áramlat-2 vezeték nem szünteti meg Ukrajna tranzitország szerepét az Európai Unióba irányuló orosz földgázszállításokban - jelentette ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben az ukrán államfővel folytatott megbeszélése előtt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!