Karpat.in.ua
| 2021. 07. 13. – 10:13 | Németország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Éjszakába nyúló, több mint négy órán át tartó megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij elnök Angela Merkel német kancellárral hétfőn Berlinben.

A tárgyalás éjfél után ért véget, a találkozó eredményéről az államfő kedden, az Ukrajna 30 nemzeti fórumon számol be a médiának – adta hírül a korrespondent.net hírportál, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Zelenszkij berlini munkalátogatása során hétfőn találkozott Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnökkel, akivel a NATO-val, Donbásszal és a koronavírussal kapcsolatos kérdéseket tekintett át.

A felek külön figyelmet szenteltek a donbászi biztonsági helyzetnek.

Ennek kapcsán Zelenszkij tárgyalópartnerének hangsúlyozta, hogy Ukrajna minden tőle telhetőt megtesz a donbászi konfliktus békés rendezése érdekében.

Vasárnap este az államfő az Északi-Áramlat-2-ről, az orosz agresszióról és Ukrajna európai integrációjáról tárgyalt Armin Laschettel, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökével, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével, akit Angela Merkel kancellár legesélyesebb utódjának tartanak.

Zelenszkij a találkozón hangsúlyozta, Ukrajna számára fontos, hogy az új német szövetségi kormány folytassa az Ukrajnát támogató politikát a szuverenitás és területi egység kérdéseiben,

segítse elő az európai uniós egységet Ukrajna integrációját és NATO-tagságát illetően.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Ukrajnát elkerülő Északi Áramlat-2 vezeték nem szünteti meg Ukrajna tranzitország szerepét az Európai Unióba irányuló orosz földgázszállításokban - jelentette ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben az ukrán államfővel folytatott megbeszélése előtt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!