Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 15. – 10:39 |
Az ukránok nagy többsége szerint Zelenszkij-Putyin találkozó hozzájárul a donbászi helyzet rendezéséhez, 49,3%  szerint pedig fel kell venni a kapcsolatot a szakadárokkal is. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok nagy többsége szerint Zelenszkij-Putyin találkozó hozzájárul a donbászi helyzet rendezéséhez, 49,3%  szerint pedig fel kell venni a kapcsolatot a szakadárokkal is.

Az ukránok 67,1% -a bízik abban, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes találkozója hozzájárul a donbászi helyzet rendezéséhez - derül ki a Szociális Monitoring Központ június 29. és július 9. között végzett szociológiai tanulmányából, amelyet az Interfax-Ukrajna hírügynökség tett közzé.

Ugyanakkor a válaszadók 30,3% -a biztos abban, hogy Zelenszkij és Putyin találkozója nem járul hozzá az ukrajnai béke helyreállításához, Donbász visszatéréséhez és a jószomszédi kapcsolatok kialakításához Oroszországgal, 2,6% -uk nehezen válaszolt.

Továbbá a válaszadók 49,3% -a úgy véli, hogy Zelenszkijnek személyesen találkoznia kellene az önjelölt köztársaságok képviselőivel annak érdekében, hogy visszatérjen az ukrajnai Donbász és a béke, 41,1%-uk kétségeit fejezte ki egy ilyen találkozó eredményességével kapcsolatban, 9,6% -uk nehezen tudott válaszolni.

Az ukránok 51% -a úgy véli, hogy a donbászi konfliktus rendezéséről szóló minszki megállapodások végrehajtása Ukrajna érdekeit szolgálja, 39,6%-a ellenzi ezt a nyilatkozatot, 9,4% -a nem volt hajlandó válaszolni.

A felmérést Ukrajna-szerte, végezték kivéve Donyeck és Luganszk megye és a Krím Autonóm Köztársaság ideiglenesen elfoglalt területeit. A kutatás során 3011 18 évnél idősebb embert kérdeztek meg lakóhelyükön végzett személyes interjúk módszerével.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukránok az Amerikai Egyesült Államokat, Lengyelországot és Litvániát tartják a legnagyobb szövetségesnek államunk függetlenségének védelmében. 19,4% úgy véli, hogy Ukrajnának nincsenek stratégiai szövetségesei.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!