Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 15. – 13:33 | Ukrajna |
Az Egészségügyi Minisztérium nem zárja ki az őszi szigorú korlátozás bevezetésének lehetőségét. Most azonban mindent megtesznek a szigorú korlátozás elkerülésének érdekében. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egészségügyi Minisztérium nem zárja ki az őszi szigorú korlátozás bevezetésének lehetőségét. Most azonban mindent megtesznek a szigorú korlátozás elkerülésének érdekében.

Viktor Ljasko, az Egészségügyi Minisztérium vezetője egy interjúban elmondta, hogy Ukrajnában lehetőség van az új szigorú korlátozás bevezetésének a megakadályozására.

Szerinte ebbe a körbe nemcsak a járványellenes előírások betartása tartozik, hanem az idősebb rokonokat arra kell biztatni, hogy oltakozzanak a koronavírus ellen.

Kifejtette, ha Ukrajnában a 60 éven felüliek legalább 80%-kát beoltják, akkor az egészségügyi rendszer számára az esetleges növekedés nem lesz kritikus.

A szigorú korlátozás bevezetésekor figyelembe kell venni, hogy meg akarjuk védeni a lakosság legkiszolgáltatottabb csoportjait. A legkiszolgáltatottabb csoportok pedig az idősebbek - hangsúlyozta a miniszter.

Ha oltásokkal megvédjük a kiemelt csoportokat, akkor már csak a gazdaság működését kell figyelembe venni - mondta az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!