Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 16. – 13:17

Denisz Smihal miniszterelnök elmondta, hogy októbertől a 75 év feletti ukránok további nyugdíjkifizetésekben részesülnek. A kifizetés összege 400 hrivnya lesz.

Smihal szerint idén márciusban indexálták a nyugdíjak többségét.

A nyugdíjak 11%-os emelése csaknem 8 millió embert érintett - számol be róla az RBC Ukraina hírportál a kormányzati portálra hivatkozva.

A Miniszteri Kabinet vezetője emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly először vezette be a 80 év feletti nyugdíjasok számára a kiegészítő kifizetések programját.

Most havonta további 500 hrivnyát kapnak.

A kormányfő megjegyezte, hogy október 1-jén első alkalommal kerül bevezetésre 400 hrivnya összegű kiegészítő kifizetés a 75 év feletti nyugdíjasok számára.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy egy július 14-i kormányülésen úgy döntöttek, hogy megemelik a katonák nyugdíját is.

Smihal hangsúlyozta, hogy 2 ezer hrivnya kiegészítő kifizetést írnak jóvá júliusban. Általában az ilyen kiegészítő kifizetések csaknem 400 ezer ukránt érintenek.

„Ez pedig megfelelő összeg, tekintve, hogy a többi nyugdíjasnak fizetett kifizetéseket indexálták,

míg a katonai nyugdíjasoknak nem” - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: a Miniszteri Kabinet továbbra is együttműködik az illetékes parlamenti bizottsággal a várományfedezeti (felhalmozó) nyugdíjrendszer elindításában.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek