Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 16. – 12:28 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ma, július 16-án kezdődik az állami nyelvvizsgára való regisztráció Ukrajnában. A közalkalmazotti állásokra jelentkezőknek le kell tenniük a nyelvvizsgát – jelentette ki Arina Demszkaja, az Országos Nyelvi Standardok Bizottságának vezetője egy interjúban.

Maga a vizsga július 19-én 9: 30 órakor kezdődik.

Az első két hét folyamán hétköznap naponta három vizsgaülést tartanak - írja az RBC.ua.

"Ennek oka az, hogy sokan különböző pozíciókért indulnak versenyekre" - magyarázta Demszkaja.

A bizottság munkatársai és maga a szakbizottság 15 naptári napon belül állapítja meg a jelentkezők ukrán nyelvtudásának szintjét.

A mai naptól a vizsgahelyszínek Kijevben, Csernyihivban, Poltavában, Vinnyicában, Zsitomirban, Cserkasziban, Luckban, Ivano-Frankivszkban, Csernyivciben, Mikolajivban, Rubezsnyiben vannak.

„A megszakítások elkerülése érdekében a maximális létszám 900 fő naponta, 300 fő / 1 vizsga.

Meg kell érteni, hogy létezik maga a rendszer áteresztőképessége, számos vizsgáztató képes bizonyos számú művet ellenőrizni. Ha mindezt összevonjuk, akkor a nap folyamán sikeresen vizsgázók optimális száma nem haladhatja meg a 900 főt" - mondta.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy mától lép hatályba az ukránosító államnyelvtörvény több szigorító rendelkezése. Az új nyelvtörvényi normák előírása szerint minden kulturális, szórakoztató és látványrendezvény megtartásának a nyelve az ukrán.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!