Kárpátinfo hetilap


| 2021. 07. 19. – 11:07 | Beregszász |
A "GENIUS" Jótékonysági Alapítvány szervezésében idén tizenegyedszer tartják meg a Bereg-vidéki népzenei és néptánc tábort. A tábor megnyitójára július 19-én került sor a Rákóczi Főiskolán. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

A "GENIUS" Jótékonysági Alapítvány szervezésében idén tizenegyedszer tartják meg a Bereg-vidéki népzenei és néptánc tábort. A tábor megnyitójára július 19-én került sor a Rákóczi Főiskolán.

A jelenlévőket Váradi Natália, az alapítvány irodaigazgatója köszöntötte. Elmondta, hogy a táborban való részvételét kilencven gyermek jelezte tizenkét különböző településről, tizenhat oktatási intézményből. Míg a világ a koronavírus elleni vakcinával oltakozik, a „GENIUS” Alapítvány munkatársainak célja, hogy a népzene szeretetét oltsák a gyerekekbe. A népzenét meg kell élni, és tovább kell adni, mi pedig továbbadjuk ezt a felnövekvő generációnak – fogalmazott Váradi Natália.

Kepics Andzselika, a tábor szakmai referense, népdaloktató kifejtette, hogy a hét programjai között népdal-, népzene-, néptáncoktatás, valamint különböző kézműves foglalkozások lesznek. A tábor ideje alatt a Csipkés zenekar biztosítja majd a kiváló hangulatot. A táncoktatásban Szelesné Huszti Beáta, a Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Rásó Barnabás, a Bihari János Táncegyüttes tánckari asszisztense, Fábián Beregszászi Boglárka, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákja és Rádik Krisztián, a Tulipán Tanoda oktatója vesz részt. Népi játékokat Szilágyi Gabriella és férje, László tanít majd, a kézművesség fortélyait pedig Mester Andrea és ifj. Hidi Endre mutatja be. A táncosok a héten csallóközi táncokat tanulnak majd.

A tábor zárására július 23-án kerül sor.

Kurmay Anita

Hirdetés

  • Bereg-vidéki népzenei és néptánc tábor tizenegyedszer
  • Bereg-vidéki népzenei és néptánc tábor tizenegyedszer

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 29. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés