MTI

| 2021. 07. 02. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Görögországban már tizedik napja tart a hőhullám, a hőmérséklet elérheti a 44 Celsius-fokot – közölte a helyi meteorológiai intézet.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a legmagasabb hőmérséklet a görög szárazföldön, az ország középső részén lesz tapasztalható - írja az MTI.

Az athéni városháza napközben légkondicionált közösségi helyiségeket bocsátott a legkiszolgáltatottabb csoportok,

köztük a hajléktalanok számára.

A görög fővárost beborító hőhullám miatt csütörtökön 13 és 17 óra között zárva tart az athéni Akropolisz, az ország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága – számolt be a helyszín vezetősége.

A görög polgári védelem egész héten éberségre hívta fel a figyelmet, különösen az idősek és a gyermekek esetében, akiknek rendszeresen kell ívóvizet fogyasztaniuk, és kerülniük kell a napsütést.

A szolgálat felhívta a figyelmet a több régióban fennálló magas tűzveszélyre.

A tűzoltók az egész országban készenlétben állnak.

Görögországban nyáron rendszeresen előfordulnak hőhullámok és erdőtüzek.

Harmincnégy évvel ezelőtt, 1987 júliusában mintegy 1500 ember halt meg a görög történelem egyik legsúlyosabb hőhullámában.

A hőmérséklet akkoriban több napon keresztül 43 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mutatott Athénben, annak idején kevés lakóházban volt légkondicionáló.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy több tucat emberéletet követelt Kanadában a rendkívüli hőség. A Brit Columbia tartományban található Lytton városában kedden 49,5 Celsius fokot mértek. A helyi meteorológiai szolgálat a Twitteren közölte, hogy előzetes adatok szerint hőmérsékleti rekordról van szó.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!