Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 02. – 10:30

Zelenszkij: Az ukránok és az oroszok nem egy nép; Tolvajt fogtak el Beregszászban; Gyilkosságot derítettek fel a rendőrök Kárpátalján (Video); Kuleba: Ukrajna hamarabb csatlakozik a NATO-hoz, mint az EU-hoz; Börtönben ülve pénzt zsarolt egy beregszászi férfi. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 1-jén.

Zelenszkij: Az ukránok és az oroszok nem egy nép

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke az egyik ukrán hírportálnak adott interjújában kijelentette, hogy az ukránok és az oroszok nem egy nép. Mint mondta, ha az ukránok és az oroszok egy nép lennének, akkor valószínűleg Moszkvában hrivnya lenne, és az állami duma felett kék-sárga zászló lobogna.

Tolvajt fogtak el Beregszászban

Beregszászban a járőrszolgálat munkatársai elfogtak egy férfit, aki ellopott egy mobiltelefont egy asszonytól. Június 30-án a járőröző rendőrökhöz egy 71 éves asszony fordult segítségért, aki elmondta, hogy néhány perccel ezelőtt egy ismeretlen férfi odaszaladt hozzá egy buszmegálló közelében, és ellopta tőle a mobiltelefonját, majd elmenekült a helyszínről.

Gyilkosságot derítettek fel a rendőrök Kárpátalján (Video)

Kárpátalján egy fiatal szolyvai (Свалява) nő fordult a rendőrséghez még áprilisban, hogy segítsenek megtalálni 53 éves bátyját. A nő elmondta, testvérével február óta nem tudott kapcsolatba lépni. Hosszú operatív munka eredményeként a rendőrség kiderítette, hogy a férfi 33 éves barátja részt vehet az eltűnésben. Az információk igazolása érdekében a tisztviselők azonnal felkutatták az érintettet, később megtalálták az eltűnt férfi holttestét. 

Kuleba: Ukrajna hamarabb csatlakozik a NATO-hoz, mint az EU-hoz

Ukrajna hamarabb lesz a NATO tagja, mint az Európai Unióé - mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter. Ugyanakkor nem tudta megnevezni azt az időpontot, amikor ez megtörténhet. Kuleba kifejtette, hogy a NATO-nak még nincs konszenzusa Ukrajna tagságának kérdésében. Megjegyezte, hogy 2008 óta Ukrajna eléggé megváltozott ahhoz, hogy belépjen a NATO-ba, de egyes országok továbbra is valamiféle reformokat követelnek.

Börtönben ülve pénzt zsarolt egy beregszászi férfi

A Beregszászi Kerületi Rendőrség nyomozói megalapozott vádat emeltek egy elítélt férfi ellen, aki pénzt zsarolt egy munkácsi járási lakostól. A beregszászi lakos a szomszédos régió büntetés-végrehajtási intézményében ülve zsarolta az áldozatot, azzal fenyegetve, hogy személyes adatokat közöl róla. Az elítélt 20 ezer hrivnyát követelt a férfitól, hogy nem közöljön róla személyes adatokat. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek