Politika | 2021. 07. 20. – 12:43 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az orosz agresszió Ukrajna Európai Unióba történő belépésének a fékezésére irányul, de Ukrajna mindent megtesz, hogy uniós tag legyen – jelentette ki Volodimir Zelenzkij elnök hétfőn Batumiban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az államfő a grúziai Batumiban tartott 17. Nemzetközi Konferencián felszólalva köszönetét fejezte ki az EU vezetőinek, amiért támogatják Ukrajnát az EU-belépés útján.

„Sajnos Oroszország folytatódó agressziója, hibrid támadásai, a megszállás arra irányul, hogy fékezze az integrációs haladásunkat”

– mutatott rá Zelenszkij.

Az elnök ugyanezen a konferencián elmondta, azt akarja, hogy az Európai Unió területe növekedjen, és hogy ebből a választásból adódóan három országnak – Ukrajnának, Moldovának, Grúziának – a területe csökkenjen.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Georgia, Moldova és Ukrajna közös nyilatkozatot írt alá az uniós csatlakozás szándékáról. Zelenszkij azt javasolta az Európai Tanács elnökének, hogy tekintsék át Kijev európai integrációjának kérdését. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!