Hirado.hu
| 2021. 07. 21. – 19:00 |

Egy babaváró ünnepségen használt pirotechnikai eszköz okozta a kaliforniai El Doradoban lángra lobbant, mintegy hétezer hektárt elpusztító tűzvészt

Fotó: Hirado

Hirdetés

Egy babaváró ünnepségen használt pirotechnikai eszköz okozta a kaliforniai El Doradoban lángra lobbant, mintegy hétezer hektárt elpusztító tűzvészt, valamint egy tűzoltó halálát.

Emberölés vádjával kell szembenéznie annak a párnak, akik tavaly szeptemberben a kaliforniai El Dorado futótüzet, valamint egy tűzoltó halálát okozták – közölték hétfőn a hatóságok, írja a Hirado.

A szóban forgó tűz szeptember 5-én keletkezett, amikor Refugio Manuel Jimenez Jr. és Angela Renee Jimenez  a San Bernardino-hegység lábánál az El Dorado Ranch Parkban tartott babaváró bulit.

A party-n használtak egy füstgeneráló eszközt, amelyet a házaspár, egy mezőre helyezett,

azonban a nagy szárazság miatt hamar lángra kaptak a növények – írta a The New York Post.

A lángok öt lakóházat és 15 másik épületet pusztítottak el, valamint több száz házból kellett evakuálni a lakosokat. A tűz mintegy hétezer hektáron okozott hatalmas károkat.

A tűzoltók keményen küzdöttek a lángok ellen, Charles Morton, az elit Big Bear Interagency Hotshot Squad 39 éves vezetője azonban életét vesztette oltás közben. Morton 18 évig dolgozott tűzoltóként, főleg az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálatánál.  A lángok további 13 embert sebesített meg.

Refugio Manuel Jimenez Jr. és Angela Renee Jimenez  vádja emberölés, azonban nem vallották magukat bűnösnek.

A házaspárt a szeptember 15-i bírósági időpontig szabadon engedték, azonban a jelentés szerint több mint 20 év börtönbüntetést is kaphatnak, ha minden vádpontban elítélik őket.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!