Közélet | 2021. 07. 21. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kormány az Ukrajnába érkező nem beoltott személyek számára karantén bevezetését tervezi; Az idén három alkalommal is emelik a nyugdíjat Ukrajnában; Halálos baleset: Teherautóval ütközött egy mikrobusz Kárpátalján; Több mint félmillió hrivnyát raboltak el egy pénzváltóból Beregszászban (Video); Cserbenhagyásos halálos baleset történt Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 20-án.

A kormány az Ukrajnába érkező nem beoltott személyek számára karantén bevezetését tervezi

Ukrajna egészségügyi minisztériuma az államhatár átlépésének szigorítását tervezi. A koronavírus Delta-törzsének gyors terjedése miatt a be nem oltott személyek számára karantén bevezetését fontolja. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter elmondása szerint az Egészségügyi Minisztérium a kötelező karantén bevezetését javasolja az Ukrajnába érkező oltatlan emberek számára. Az elővigyázatossági intézkedés 14 napig tart.

Az idén három alkalommal is emelik a nyugdíjat Ukrajnában

2021-ben Ukrajnában a nyugdíjak emelésének további három szakaszát hajtják végre. A maximális növekedés - 800 hrivnya - azoknak jár majd, akik már most a legtöbbet kapják. Az emelések októberben és decemberben várhatók. Ugyanakkor októberben először kapnak kiegészítő kifizetéseket azok az ukránok, akik elérték a 75 éves kort.

Halálos baleset: Teherautóval ütközött egy mikrobusz Kárpátalján

Kárpátalján a Szolyvai Kerületi Rendőrség munkatársai vizsgálják a Kisanna (Ганьковиця) település közelében történt közlekedési baleset körülményeit. A karambolban egy nő meghalt, hárman megsérültek, köztük két gyermek. Az előzetes adatok szerint a Mercedes Vito típusú mikrobusz 33 éves beregszászi járási sofőrje elvesztette uralmát járműve fölött, a szembejövő sávba hajtott, ahol összeütközött egy MAN típusú teherautóval, melynek volánja mögött egy 37 éves lembergi férfi ült.

Több mint félmillió hrivnyát raboltak el egy pénzváltóból Beregszászban (Video)

A Beregszászi Kerületi Rendőrség nyomozói megalapozott vádat emeltek egy németkucsovai (Кучава, Munkácsi járás) férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt egy pénzváltót Beregszászban. A rablót akár 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A rendőrség megállapította, hogy a bűncselekményt egy 27 éves munkácsi járási férfi követte el.

Cserbenhagyásos halálos baleset történt Kárpátalján

Kárpátalján a Técsői Kerületi Rendőrség munkatársai vizsgálják azt a közlekedési balesetet, melynek következtében meghalt egy 57 éves helyi lakos. A rendőrök előzetes letartóztatásba helyezték a cserbenhagyó gázolót. Az eset vizsgálata során a rendőrök megállapították, hogy a 23 éves csománfalvi (Чумальово, Técsői járás) férfi ittas állapotban a Mercedes-Benz típusú gépkocsit vezetve elütött egy kerékpárost, aki vele szembe közlekedett.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!