Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 22. – 10:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Újból lesz gépkocsik műszaki ellenőrzése Ukrajnában; Interpol által körözött gépkocsi Kaszonynál; 8400 dollár egyetlen fürt szőlőért; Közel egymillió ukrán kapott orosz állampolgárságot 2016 és 2020 között; Nyomtalanul eltűnt magyarkomjáti asszonyt keres a rendőrség. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 21-én.

Újból lesz gépkocsik műszaki ellenőrzése Ukrajnában

Ukrajnában a Belügyminisztérium új eljárást dolgozott ki a járművek műszaki ellenőrzésére. Azt javasolják, hogy visszaállítják a 2011-ben törölt műszaki ellenőrzést, ám ezúttal a folyamatot videofelvételre vennék. A minőség-ellenőrzési osztályon műszakilag megfelelőnek elismert járművekre vonatkozóan az ellenőrök jegyzőkönyvet készítenek műszaki állapot ellenőrzésére, amelyet kiállítanak a jármű vezetőjének.

Interpol által körözött gépkocsi Kaszonynál

Interpol által körözött 2019-es Mercedes-Benz személygépkocsit találtak a határőrök a kaszonyi határátkelőhelyen. A gépkocsit, amely a nemzetközi körözési listán szerepelt, tegnap a kaszonyi ellenőrző ponton kapcsolták le. A Mercedes-Benz személygépkocsival egy 50 éves magyar állampolgárságú férfi próbálta átlépni az ukrán-magyar határt. Az Interpol közlése szerint a járművet 2020 októberében lopták le Franciaországban.

8400 dollár egyetlen fürt szőlőért

A különleges szőlőfajtát a világon csupán egyetlen helyen termelik. A különleges minőségért borsos árat kell fizetni, egyetlen fürt több száz, de akár több ezer dollárt is érhet. A Ruby Roman nevű szőlő a világ egyik legritkább - és legdrágább- gyümölcse. Aki meg szeretné kóstolni a szőlőfajták Rolls Royce-ának számító gyümölcsöt, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia: egyetlen fürt jelenleg 396 EUR körül mozog.

Közel egymillió ukrán kapott orosz állampolgárságot 2016 és 2020 között

Majdnem egymillió ukrán kapott orosz állampolgárságot 2016 és 2020 között, és nem csak donbászi lakosok – közölte Dmitrij Kozak, az orosz elnöki adminisztráció helyettes vezetője, a normandiai formátum orosz főtárgyalója kedden egy lapinterjúban. Kozak a Politique Internacionale című francia kiadványnak nyilatkozva elmondta: orosz állampolgárságot nem csak Donbászon élők kérelmeztek, hanem Ukrajna más részeiben élők is.

Nyomtalanul eltűnt magyarkomjáti asszonyt keres a rendőrség

Az Ilosvai Kerületi Rendőrség munkatársai keresik az eltűnt magyarkomjáti (Великі Ком'яти) illetőségű nőt. A rendőrök arra kérik a polgárokat, ha valaki valamilyen információval rendelkezik az eltűnt tartózkodási helyéről, tárcsázza a 102-es segélyhívó számot. Eltűnése napján szürke nadrágot, barna blúzt, fején színes sálat és fekete nyári szandált viselt.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!