Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 22. – 08:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában betiltanák az alkohol és cigaretta árusítását a szupermarketekben.

A törvény elfogadásával az alkoholtartalmú italokat tilos lenne élelmiszerboltokban árusítani,

csupán speciális üzletekben lehetne megvásárolni azokat.

A megfelelő 5805. számú törvényjavaslatot, amely az alkohol és a cigaretta értékesítési helyeinek megváltoztatását írja elő, Georgij  Mazurasu, a Nép Szolgája párt képviselője regisztrálta be – írja a Golos.ua információs hírügynökség a Legfelső Tanács honlapja nyomán.

A politikus azt javasolja, hogy a sör, valamint az alkoholtartalmú és az alacsony alkoholtartalmú italok, a bor, a hagyományos és az elektronikus cigaretta, az égés nélküli dohányzásra szolgáló eszközök és a hozzájuk tartozó kiegészítők értékesítése csak speciális üzletekben történjen.

Az ilyen üzletekben az alkoholon és a cigarettán kívül semmi mást nem fognak értékesíteni.

A törvényjavaslat szerint azokban a szupermarketekben, élelmiszerboltokban és üzletekben, ahol sport- vagy gyermekcikkeket árulnak, szigorúan tilos lesz az alkoholtartalmú és cigarettás termékek értékesítése.

A képviselő a tiltás megszegése miatt bírságok bevezetését is javasolja.

Egy olyan üzlet vagy szupermarket, amely cigaretta vagy alkohol eladása mellett dönt, 21 180 hrivnya pénzbírsággal büntethető.

A politikus szerint egy ilyen tilalom Ukrajnát segíti a tömeges alkoholfogyasztás és dohányzás elleni küzdelemben. A törvényjavaslatot már benyújtották a Legfelső Tanácsba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában emelnék a minimálbér összegét. Ukrajnában a Miniszteri Kabinet azt javasolja, hogy 2022-ben 18,5%-kal emeljék meg a minimálbért, 6500 hrivnyáról 7700 hrivnyára.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!