HáziPatika.com

| 2021. 07. 23. – 08:11 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A neem fa szinte minden részének van valamilyen pozitív egészségügyi hatása kérgétől egészen a leveléig, amely különösen sokoldalú természetes "gyógyszer".

Sok benne az antioxidáns

A neem levelek hatásos antioxidánsokat, például quercetint és nimbolidot tartalmaznak, amelyek védik a sejteket a szabad gyökök káros hatásai ellen, emellett gátolják a sejtek, tehát a bőr öregedését is - írja a Házipatika.com.

Csökkenti a vércukorszintet

A cukorbetegség, illetve a kórosan magas vércukorszint már-már népbetegségnek mondható. A neem levelének kivonata segíthet csökkenteni a vércukorszintet, így csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét, illetve már meglévő betegség esetén segítheti a gyógyulást.

Csökkenti a vérnyomást

Amagas vérnyomásszámos betegség kialakulásának kockázatát megnövelheti: ilyen például a vesebetegség vagy éppen a szívbetegség. A neem levelek kivonatának fogyasztása segíthet csökkenteni a kórosan magas vércukorszintet.

Védi a májat

Májunk egyik legfontosabb funkciója, hogy eltávolítsa szervezetünkből a felgyülemlett méreganyagokat, amelyek közül néhány károsíthatja ezt a fontos szervet. A neem kivonatában található bioaktív hatóanyagok segítenek csökkenteni azokat a károkat, amelyeket a toxinok okozhatnak a májban.

Segíthet enyhíteni a gyomorfekély tüneteit

A gyomorfekéllyel, illetve egyéb emésztőrendszeri fekéllyel járó fájdalom és emésztési zavarok ellen is bevethető a neem levél. Csökkenti a gyomorsav kiválasztását, ezáltal segíti a fekélyek begyógyulását.

Épen tartja a fogakat

Az Ázsia délkeleti részén élő népcsoportok már évszázadokkal ezelőtt neemfa-ágakat rágtak annak érdekében, hogy fogaikat tisztán tartsák. A növényben olyan hatóanyagok találhatóak, amelyek segítenek elpusztítani a szájüregben élő kórokozókat és megakadályozzák a fogszuvasodás és az ínybetegségek kialakulását.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!