Karpat.in.ua
| 2021. 07. 26. – 10:21 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A határőrség közölte, jelentősen megnőtt az ukrán állampolgárok külföldi útjainak száma, ezen kívül egyre több külföldi érkezik Ukrajnába, számolt be az Állami Határőr Szolgálat sajtóközpontjára hivatkozva a Karpat.in.ua.

Az Állami Határőr Szolgálat megnevezte a tíz legnépszerűbb országot valamint azon tíz külföldi országot, amelyek állampolgárai 2021 első felében a leggyakrabban látogattak Ukrajnába.

Például továbbra is Lengyelország a legnépszerűbb az ukránok között –

az év első felében több mint 1,9 millióan utaztak a szomszédos országba.

A második Törökország, a több mint hatszorosára nőtt mutatóval 2020 első feléhez képest – 774,5 ezer ukrán látogatott az országba. Egyiptom áll a harmadik helyen – több mint 705 ezer ukrán állampolgár látogatott el az afrikai országba.

Az idei év első hat hónapjában Ukrajnába látogató külföldi állampolgárokat illetően, a legnagyobb növekedést a Török Köztársaság mutatta 29% az előző év azonos időszakához képest. A német állampolgárok száma 6%-kal nőtt. Számokban jelentéktelen,

de összehasonlításban nagyon jelentős az Ukrajnába érkező amerikai állampolgárok számának növekedése 2021 első felében.

Az Ukrajna iránt legnagyobb érdeklődést tanúsító 10 ország között van Moldova, Oroszország, Románia, Fehéroroszország, Törökország, Lengyelország, Magyarország, Németország, az Egyesült Államok és Izrael.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!