MTI

| 2021. 07. 26. – 11:00 | Olaszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Példátlan tűzvész pusztít Olaszország második legnagyobb szigetén, Szardínián. Az olasz kormány vasárnap bejelentette, hogy segítséget kér a szomszédos országoktól.

Luigi di Maio olasz külügyminiszter a Facebookon azt írta, hogy tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától - írja az MTI.

Olaszország második legnagyobb szigetének polgári védelmi hatósága közölte, hogy az előzetes becslések szerint

mintegy ötezer hektárt pusztítottak el a lángok a sziget központja, Montiferru közelében.

Két településről, Cuglieriből és Sennariolóból evakuálták az embereket, ahol a polgármester szerint lakókörzeteket még nem értek el a lángok. A Cuglieriből kitelepített kétszáz lakos fele vasárnap hazatérhetett.

Tizenegy repülőgép és helikopter segít a lángok oltásában – mondta Antonio Belloi, a polgári védelem vezetője. A tűzoltók erőfeszítéseit nehezíti az erős délnyugati szél, amely miatt a tűzriasztást a legmagasabb fokúra emelték.

A Coldretti mezőgazdasági szervezet katasztrófáról írt közleményében, hangsúlyozva, hogy a mezőgazdaságot jelentős károk érték. Legelők, erdők és egyes esetekben állatok vesztek oda a tűzben.

Az olasz kormány vasárnap bejelentette, hogy segítséget kér a szomszédos országoktól. Luigi di Maio olasz külügyminiszter a Facebookon azt írta, hogy tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától. Tudatta azt is, hogy Franciaországból már el is indult két ilyen repülőgép.

Mint fogalmazott: a szigeten Oristano térségét „térdre kényszerítette a pusztító tűzvész”.

„Ez példátlan katasztrófa” – jelentette ki Christian Salinas, a sziget kormányzója.

Az oltásban és a mentésben mintegy 7500 ember vesz részt.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!