Hirado.hu
| 2021. 07. 28. – 12:00 | Németország |
Fotó: Hirado

Hirdetés

Legalább egy halottja és több mint 31 sérültje van a nyugat-németországi Leverkusen ipari parkjában történt robbanásnak, négy embert pedig még keresnek.

A robbanás után fekete füstfelhő lepte el a környéket, a hatóságok ezért arra kérték az embereket, maradjanak otthon és tartsák zárva az ablakokat. A detonáció erejét jól jelzi, hogy többen azt hitték, földrengés történik – írja a Hirado.

Kedd délelőtt fél tíz körül nagy erejű robbanás rázta meg Leverkusen városát,

a detonáció egy vegyipari vállalatok számára fenntartott ipari parkban történt.

A helyszínre hatalmas erőkkel vonultak ki az Észak-Rajna–Vesztfália tartomány egész területéről riasztott mentők és tűzoltók. A rendőrség több közeli utat, köztük egy autópálya-szakaszt is lezárt. A környező településeken megszólaltak a katasztrófavédelmi szirénák is.

A hatóságok arra kérték az embereket, hogy maradjanak otthon, és tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat.

A robbanás egy hulladékfeldolgozó üzemben történt. Egy dolgozó biztosan életét vesztette a robbanásban, és több mint harmincan szenvedtek kisebb-nagyobb sérülést.

Egy embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, többeket eltűntként tartanak nyilván.

A tűzoltók több mint négyórás küzdelem után tudták megfékezni a lángokat,

azt azonban egyelőre nem tudták megállapítani, mi okozta a szerencsétlenséget.
Leverkusen polgármestere arról beszélt, hogy az egész várost megrendítették a történtek. „Magam is hallottam a robbanást, és sokan telefonáltak is nekem. Ez a város ezer szállal kötődik a vegyiparhoz. Itt minden családban van olyan, aki az iparágban dolgozik” – mondta Uwe Richrath polgármester.

Az ipari parkot üzemeltető cég vezetője pedig azt mondta: a környezetvédelmi hatóságokkal együttműködve igyekeznek megállapítani, mekkora szennyezést okozott a tűz.

„Többtonnányi oldószer kapott lángra. Egyelőre nincs pontos elemzésünk a nagy magasságban található füstfelhő összetételéről” – mondta Lars Friedrich cégvezető, aki szerint azt is meg kell vizsgálni, terhel-e valakit személyi felelősség a tragédiáért.

A tűzoltóság mérései szerint a füstfelhő eddig nem okozott egészségre ártalmas mértékű szennyezést, a hatóságok ezért mérsékelték a riasztás szintjét is.

A környéken élőket azonban figyelmeztették:

jobb, ha egy ideig nem fogyasztják a kertjükből származó zöldségeket és gyümölcsöket.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy óriási robbanás történt egy német vegyipari parkban. Robbanás rázta meg a németországi Leverkusen városát, ahol egy vegyipari vállalatok számára fenntartott ipari parkból hatalmas fekete füst gomolyog.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés