Hirado.hu
| 2021. 07. 29. – 18:00 | USA |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Google kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást a dolgozói számára. Ezt először az amerikai irodákban vezetik be, de később mind a 144 ezer dolgozójára is érvényes lesz világszerte.

Európában egyre több helyen kötelező a koronavírus elleni oltás, egyre több ország különböző szektoraiban vezetik be ezt a szabályt, ráadásul aki nem teszi, az az állását is elvesztheti - írja a Hirado.

De céges szinten is sokan mérlegelik, hogyan is álljanak az oltáshoz.

A Harry Potter kiadója, a Bloomsbury például júniusban közölte, hogy az irodák újranyitásakor az Egyesült Királyságban dolgozók számára kötelező lesz a védőoltás.

Most a Google jelentette be, hogy a dolgozói számára kötelezővé tenné a vakcinát, mielőtt visszatérnek az irodába – írta a BBC.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai egy blogbejegyzésben közölte, hogy „mindenkinek, aki a kampuszainkra jön dolgozni, be kell majd oltatnia magát”.

Hozzátette, hogy ez a gyakorlatban függhet az adott ország előírásaitól és a vakcinák elérhetőségétől.

Emellett a Google kitolja a globális újranyitást a delta variáns miatt, így szeptember 1 és október 18 közé tette az újranyitás dátumát. Ugyanakkor, speciális esetben a munkavállalók kérvényezhetik, hogy 2021 végéig vagy akár tovább is otthonról dolgozzanak.

A Google arra számít, hogy hamarosan az alkalmazottak 60 százaléka hetente legalább néhány napot az irodában fog tölteni, egyötödük pedig otthonról dolgozik majd.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!