Karpat.in.ua
| 2021. 07. 29. – 08:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Orvos volt az a férfi, aki a koronavírus Delta variánsának első ukrajnai áldozata, és nem járt külföldön – közölte Ihor Kuzin országos közegészségügyi főorvos szerdai sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint a főorvos a sajtónak elmondta az eset kapcsán, a koronavírus Delta variánsától életét vesztett illető férfi és foglalkozását tekintve orvos volt.

Biztos, hogy az utóbbi hónapokban nem utazott külföldre – tette hozzá.

Kuzin szerint az a tény, hogy az áldozat nem járt külföldön, azt mutatja, hogy Ukrajna területén fertőződött meg a Delta variánssal vagy foglalkozási körében, vagy otthoni környezetben.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy az egészségügyi hatóságok ma közölték a hírt, miszerint Kijevben, az Alekszandrov Kórházban meghalt a koronavírus Delta variánsával megfertőződött első ukrajnai beteg.

Az intézményben hat pácienst kezelnek a Delta vírustörzzsel.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy meghalt Ukrajnában az első beteg, aki a delta variánssal fertőződött meg. Az egyik ukrán televízió értesülése szerint Kijevben hat betegnél erősítette meg a laboratóriumi vizsgálat, hogy delta variánssal fertőződtek meg.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!