Kárpátinfo hetilap


| 2021. 07. 03. – 14:44 |
Ökumenikus nőszövetség alakult Tiszabökényben azzal a céllal, hogy a keresztyén értékek megőrzése és ápolása szóban és cselekedetekben egyaránt megnyilvánuljon.

Hirdetés

Ökumenikus nőszövetség alakult Tiszabökényben azzal a céllal, hogy a keresztyén értékek megőrzése és ápolása szóban és cselekedetekben egyaránt megnyilvánuljon.

A közös gyökerek megerősítése Jézus Krisztusban olyan alapot vet, amire bátran lehet építkezni. Mert ott kezdődik a felebaráti szeretet, amikor észrevesszük a szükséget a környezetünkben, amikor akarunk és tudunk segíteni a másik emberen. A jószándék indít, Isten pedig adja a lehetőséget valami nagyszerű megtételére. Így született meg a Tiszabökényi Nőszövetség június 26-án, melynek hivatalos alakuló ülésén megválasztották az Intéző Bizottság tagjait is.

A helyi kultúrházban megtartott gyűlésen meghatározásra került a nőszövetség feladatköre, ami szorosan magában foglalja a karitatív tevékenységet is. A szolgálatra azonnal lehetőség nyílt, hisz az összejövetel második felében, immár a péterfalvai Berezovszki pékségben, sor került több mint 30 kg tarhonya elkészítésére. Az elkészült élelmiszer egy részét a Tivadari Református Diakónia képviseletében Seres János lelkipásztor vette át, egy újszövetségi igével köszönve meg az ajándékot. Hétfőn a Nagyszőlősi Katolikus Karitászt látogatta meg a nőszövetség küldöttsége, ahol a karitatív központ által működtett konyhán fogják felhasználni a száraztésztát.

Németh Sándor, a karitász helyi vezetője megköszönte az adományt, majd megmutatta, hol készülnek nap mint nap a kb. 150-160 fő ebéddel való ellátására. Mivel sok a rászoruló, van teendő bőven. Mint megtudtuk, nemcsak élelemmel, de gyógyszerkuponnal is segítik az azt igénylőket.

Mind a tivadari, mind a nagyszőlősi diakóniai szolgálat fontos, ehhez pedig a Tiszabökényi Nőszövetség örömmel járult hozzá a maga szerény eszközeivel.

Bodnár Diána

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 26. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!