HáziPatika.com

| 2021. 07. 30. – 18:11 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ha kicsit alaposabban megnézzük a kezeinket, sokkal többet megtudhatunk a testünkről, mint gondolnánk. Amellett, hogy ezen a testrészen tapasztalhatjuk először az öregedés jeleit, még számos más, az egészségünkre vonatkozó következtetést is levonhatunk az állapotából.

Vörös tenyerek

Ez a tünet gyakran májproblémákra utal, különösen 50 év feletti életkorban. A vörösség általában a tenyér külső széleinél jelentkezik, és egy olyan hormonális változás okozza, amelynek hatására kitágulnak a vérerek. Reumatoid arthritisz is okozhat hasonló tüneteket - írja a Házipatika.com.

Tenyérizzadás

Okozhatja izzadásra való fokozott hajlam, stressz, de túlműködő pajzsmirigy is. Utóbbi esetén próbálkozzunk erős, gyógyszertári izzadásgátló használatával addig is, míg nem sikerül szakember segítségét kérni a gyógyulásban. Emellett fogyasszunk kevesebb alkoholt és próbáljuk enyhíteni a mindennapi stresszt.

Érzéketlenség, zsibbadás

Ilyen panasz például olyankor fordulhat elő, ha alvás közben elfeküdtük valamelyik ideget a kezünkben. Súlyosabb esetekben viszont cukorbetegség, vészes vérszegénység, ínhüvelygyulladás, vénás trombózis is állhat a háttérben, tehát ha az érzéketlenség tartóssá válik, forduljunk orvoshoz.

Száraz bőr

Okozhatja tartós dehidratáció, de akár ösztrogénhiány is, például menopauza idején. Igyunk sok vizet, hidratáljuk a bőrt rendszeresen, az étrendünkbe pedig kerüljenek rendszeresen olajos magvak és zsírosabb húsú halak.

Gyenge körmök

Nagyon gyakran utal cinkhiányra, ilyenkor segíthet, ha táplálékkiegészítővel pótoljuk ezt a fontos ásványi anyagot, illetve több zabpelyhet, diófélét eszünk.

Dobverőujjak

Ha az ujjunk a hegye felé kiszélesedik, az azt jelentheti, hogy a testünk oxigénhiányos, ami komolyabb betegség, például szívbetegség vagy akár rák tünete is lehet. Ha ilyesmit tapasztalunk, haladéktalanul forduljunk orvoshoz.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!