Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 30. – 08:25 | Kárpátalja |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján július 27-én kijevi idő szerint körülbelül 16:50 órakor a Técsői Kerületi Rendőrséghez egy 80 éves bustyaházai (Буштино) asszony fordult segítségért. A nyugdíjas elmondta, hogy kirabolták őket.

A helyszínre kiérkezett nyomozók megállapították, hogy 16 óra körül egy ismeretlen férfi fémhulladék felvásárlása miatt kereste fel a nyugdíjasok udvarát.

Amint az asszony nem figyelt, a támadó észrevétlenül behatolt a házba, és pénzt kezdett keresni.

Az egyik szobában a háziasszony 80 éves férjét észrevéve a rabló azt állította, hogy felesége kérte, hogy jöjjön be a pénzért. 

A nyugdíjas megbízott a férfiban, aki kivette a szekrényből a házaspár pénzét, majd gyorsan elhagyta a házat és eltűnt.

Amikor a nyugdíjasok rájöttek, hogy kirabolták őket, azonnal hívták a rendőrséget. 

A rablás részletes vizsgálata során a nyomozók nemsokára a rabló nyomára akadtak. A leírás alapján a tettest a járőrök Técsőn találták meg. 

A rabló egy 31 éves bilkei (Білки, Huszti járás) lakos. A nyomozók lefoglalták tőle az ellopott pénz egy részét. 

A férfi többször is a rendvédelmisek figyelmébe került vagyoni bűncselekményekben való részvétel miatt. Ellene jelenleg is büntetőeljárás folyik.

A rabló ellen ezúttal is egy újabb büntetőeljárást indítottak. Tettéért akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 150 euró kenőpénzért akarta átlépni a határt egy magyar férfi. Július 28-án az asztélyi magyar-ukrán ellenőrző ponton egy magyar férfi kenőpénzt ajánlott a határőröknek, mert nem volt PCR-tesztje.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!