Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 30. – 07:40 | Kárpátalja |
Fotó: Kovács Erzsébet

Hirdetés

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán közel két évtizede folyik felnőttképzés, melynek során a jelentkezők a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő szakmákban mélyíthetik el tudásukat. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve ezúttal Gyógynövények gyűjtése, termesztése és felhasználási lehetőségei a Kárpát-medencében címmel hirdettek tanfolyamot, melyet tizenkilencen végeztek el sikeresen. Ők július 29-én vehették át tanúsítványaikat a Rákóczi Főiskolán.

Váradi Natália, a Rákóczi Főiskola Felnőttképzési Központjának vezetője az oklevélátadón elmondta, hogy a harminc órás képzés folyamán a résztvevők betekintést nyertek a gyógynövényeket, gyógynövény-termékeket előállító ágazat működésébe, megismerkedtek a gyógynövénygyűjtés, -termesztés és -felhasználás mikéntjével, módjaival, sajátosságaival. Mint megtudtuk, az elméleti tudnivalók átadása online valósult meg, a gyakorlati képzésre pedig a főiskola egykori rektorának, Szikura Józsefnek a nevét viselő botanikus kertben került sor Nagyberegen, illetve a képzésben résztvevők Nagybaktai Kutatóállomáson ismerkedhettek a gyógyteaalapanyagok termesztésével, a gyógyteakeverékek összeállításával.

Kérdésünkre válaszolva a képzés egyik résztvevője, ifj. Cseh András elmondta, hogy a tanfolyam elvégzése mindenki számára hasznos lenne, hisz a gyógynövények segítenek a betegségmegelőzésben és a kezelésben is, éppen ezért egyre nagyobb a kereslet irántuk. Bár családja leginkább dísznövénytermesztéssel foglalkozik, szeretnének e téren is lépni. Már a levendulatermesztésbe belevágtak, a most megszerzett ismeretek alapján pedig megpróbálkoznak több keresett gyógynövény termesztésével is.

kme

Hirdetés

  • Oklevelet kaptak a gyógynövények ismerői
  • Oklevelet kaptak a gyógynövények ismerői

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 31. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés