Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 05. – 09:30

Örökbefogadó és örökbefogadott egymásra találása - „Egy asszonyért imádkoztam, akit anyának szólíthatok”; Megalakult a Tiszabökényi Nőszövetség - Hit és jócselekedet; Finom ételek az újonnan nyílt Enjoy-ban - Valóra vált álom; Újraindul Beregszászban a jogosítványok kiadása és cseréje; Választmányi ülést tartott a KMKSZ - Elveinket feladni nem kívánjuk… Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 3-4-én.

Örökbefogadó és örökbefogadott egymásra találása - „Egy asszonyért imádkoztam, akit anyának szólíthatok”

Viktória háromévesen került gyermekotthonba. Szülőanyjának csak a hátára emlékszik, mert – amint arról beszélgetésünk alatt mesélt – ő mindig ment. Elment… Otthagyva őt és testvéreit, akikkel sokszor a szomszédban leltek éjszakai menedékre… Háromévesen már egy gyermekotthonban találta magát. Ahol először csak azt érzékelte, hogy jó a gyerekekkel lenni… De az anya hiányzott. „Mindig egy asszonyért imádkoztam, akit anyának szólíthatok” – emlékszik vissza. S egy napon belépett az internátus kapuján az a házaspár, akik őt választották, akiknek ő lett a legdrágább kincsük: a gyermekük… És igazi anyára lelt.

Megalakult a Tiszabökényi Nőszövetség - Hit és jócselekedet

Ökumenikus nőszövetség alakult Tiszabökényben azzal a céllal, hogy a keresztyén értékek megőrzése és ápolása szóban és cselekedetekben egyaránt megnyilvánuljon. A helyi kultúrházban megtartott gyűlésen meghatározásra került a nőszövetség feladatköre, ami szorosan magában foglalja a karitatív tevékenységet is. A szolgálatra azonnal lehetőség nyílt, hisz az összejövetel második felében, immár a péterfalvai Berezovszki pékségben, sor került több mint 30 kg tarhonya elkészítésére.

Finom ételek az újonnan nyílt Enjoy-ban - Valóra vált álom

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg Beregszászban kapuit az Enjoy gyorsétterem, mely nem mindennapi ízekkel várja vendégeit. A büfé vezetői, Márton Vendel és Fórizs Gergely külföldi munkavállalásból hazatérve gondoltak egy merészet, és saját vállalkozásba kezdtek. Ezúttal velük beszélgettünk indulásról, kihívásokról.

Újraindul Beregszászban a jogosítványok kiadása és cseréje

Július 6-tól Beregszászban újraindul a járművek nyilvántartásba vétele és levétele, a jogosítványok kiadása és cseréje. A polgármester közlése szerint amíg a Munkácsi úton lévő épület (a volt járműnyilvántartó és vizsgáztató osztály) nem áll teljesen készen az állampolgárok fogadására, addig ideiglenesen a B. Hmelnickij út 163. alatt (konzervgyár) működik majd a Belügyminisztérium Szolgáltató Központja.

Választmányi ülést tartott a KMKSZ - Elveinket feladni nem kívánjuk…

Az idei évben immáron másodszor tartott megyei választmányi ülést a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), amelynek ezúttal is a Jánosiban lévő Helikon hotel adott otthont. A kárpátaljai magyarság helyzetével foglalkozó fórum munkájában online formában vett részt Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, valamint Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő. A 96 választmányi tagból 85-en voltak jelen az eseményen.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek